Lazanya Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram lazanya
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 küçük uzunluk domates
- 400 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- Karabiber
- Tuz
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 bardak süt
- Kaşar peyniri
Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanı ince doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz.
- Kavrulan soğana kıymayı ekleyip rengi dönene kadar pişiriyoruz.
- Kabuğu soyulmuş ve ince doğranmış domates, salça, karabiber ve tuzu ekleyip karıştıyoruz.
- Domates pişince altını kapatıyoruz.
- Farklı bir tencerede un ve tereyağı kavuruyoruz.
- Kavrulan karışıma süt ekleyip yoğunlaşana kadar karıştırarak kısık ateşte pişiriyoruz. Pişince altını kapatıyoruz.
- Yağlanmış fırın kabına bir sıra lazanya koyup üzerine evvel beşamel sos, sonra kıyma, en son kaşar serpiyoruz.
- Bu süreci zevke nazaran iki yahut üç kat yapabiliriz.
- Yalnız kimi lazanyaların haşlanması gerekiyor ona dikkat edelim.
- Son katı yaptıktan sonra bir sıra lazanya dizip üzerine yalnızca beşamel sos ve kaşar peyniri serpip 15 dk dinlendirdikten sonra ısınmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dk pişirip sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.