Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lazanya

Lazanya
0
35

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
lazanya.jpg

Lazanya Tanımı İçin Gereçler

  • 250 gram lazanya
İç harcı:
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 2 küçük uzunluk domates
  • 400 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz
Beşamel sos:
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 bardak süt
Üzeri ve içi için:
  • Kaşar peyniri

Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Soğanı ince doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz.
  2. Kavrulan soğana kıymayı ekleyip rengi dönene kadar pişiriyoruz.
  3. Kabuğu soyulmuş ve ince doğranmış domates, salça, karabiber ve tuzu ekleyip karıştıyoruz.
  4. Domates pişince altını kapatıyoruz.
  5. Farklı bir tencerede un ve tereyağı kavuruyoruz.
  6. Kavrulan karışıma süt ekleyip yoğunlaşana kadar karıştırarak kısık ateşte pişiriyoruz. Pişince altını kapatıyoruz.
  7. Yağlanmış fırın kabına bir sıra lazanya koyup üzerine evvel beşamel sos, sonra kıyma, en son kaşar serpiyoruz.
  8. Bu süreci zevke nazaran iki yahut üç kat yapabiliriz.
  9. Yalnız kimi lazanyaların haşlanması gerekiyor ona dikkat edelim.
  10. Son katı yaptıktan sonra bir sıra lazanya dizip üzerine yalnızca beşamel sos ve kaşar peyniri serpip 15 dk dinlendirdikten sonra ısınmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dk pişirip sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,800Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt