Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lazanya

Hoş geldin! kaero0 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Lazanya
0
98

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
lazanya-5.jpg

Lazanya Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kutu lazanya (28 adet)(giglio)
İç harcı;
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet sarımsak
  • 1 kavanoz domates sosu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
Beşamel için;
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Muskat rendesi
  • Tuz
  • 1 kase kaşar rendesi

Lazanya Tanımı Yapılışı

  1. Tavaya kıymayı alıyoruz. Soğanla birlikte kavuruyoruz.
  2. Domates sosunu da ekleyip sarımsak rendeliyoruz.
  3. Baharatları ekleyip altını kapatıyoruz.
  4. Bu harç biraz sulu olmalı zira lazanyaları haşlamayacağız.
  5. Beşamel sosu için de tereyağını tavada eritip unla kavuruyoruz süt ekleyip hafif sıvı bir harç elde ediyoruz.
  6. Muskat rendeleyip tuz ekliyoruz. Beşamelin de sıvı olması lazım şayet sıvı olmazsa süt ek edebilirsiniz.
  7. Dikdörtgen borcama sırasıyla beşamel ve kıymalı sostan ekliyoruz.
  8. Üzerine lazanyaları diziyoruz. Bu halde sos ve lazanya bitene kadar yapıyoruz.
  9. En son kata lazanya ve beşamel sos koyup 180 derece fırında alt raftan bir üste koyuyoruz.
  10. 15 -20 dakika bu biçimde piştikten sonra üzerine rendelenmiş kaşar ekleyip üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet bal şifa olsun ❤️.
 
858,505Konular
982,815Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt