Lazanya Tanımı İçin Materyaller
İç harcı için
- 400 gram kıyma
- 1 paket lazanya
- 2 adet soğan
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça
- Sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- İsteğe nazaran baharatlar
- 5 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı sana yağ yahut tereyağı
- 2.5 su bardağı süt
- Rendelenmiş kaşar
Lazanya Tanımı Yapılışı
- Soğanlar doğranır, sıvı yağ içerisinde kavurulur.
- Daha sonra içerisine kıyma katılır.
- Ufak dilimlenmiş domatesleri akabinde salça koyulup 10 dk bu formda pişirilir.
- Suyumuzu ek edip isteğe nazaran baharatlarımızı da kattıktan sonra 5 dk daha pişirilir.
- Sarımsakları da rendeleyip ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Beşamel sosuda yaparken evvel yağı eritelim içine daha sonra unu katıp kavuralım ve sütleri döküp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
- Lazanyaları yağlanmış tepsiye yahut fırına güçlü kabın içerisine dizelim.
- Üzerine beşamel sostan biraz döküp onunda üzerine kıymalı harcımızı dökelim. Ben bu halde 3 kat yaptım.
- En üst kata geldiğimizde lazanya dizip beşamel sosu döküp rendelenmiş kaşarı koyuyoruz. 15 dk bekletip akabinde 180 derece fırında 20 dk civarında pişiriyoruz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.