Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lazanya Tarifi

Lazanya Tarifi

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
lazanya-tarifi.jpg

Lazanya Tanımı İçin Malzemeler

  • Lazanya hamuru/makarna
  • Kaşar peynir
Kıyma harcı ;
  • Yarım kilo kıyma
  • Domates
  • Kuru soğan
  • Sivri biber
  • Baharatlar tercihe nazaran ( pul biber, kimyon, karabiber)
Beşamel sos;
  • 100 gram tereyağ
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 litre süt
  • Tuz, karabiber

Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle kıymalı iç harcı tavamızda pişirelim ve bir kenarda bekletelim.
  2. Beşamel sos için unu ve tereyağını yeterlice kavurup sütü ekleyelim yeterlice karıştıralım. Kıvam aldıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyelim.
  3. Borcama lazanya hamurlarını dizip üzerine kıyma harç onunda üzerine beşamel ve kaşar gezdirelim.
  4. Her kat için birebir sıralamayı yapalım. En son kata kıyma harcı hariç beşamel sos ve ezerine kaşar serpip evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  5. Sıcak sıcak servis edelim.
  6. Deneyen herkese ve tüm lazanya sevenlere afiyet olsun.
Not: Beşamel sosunuzun kıvamı ağır olursa bir ölçü daha süt ekleyiniz daha akışkan olsun.

Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,673Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt