Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Laz Böreği

Laz Böreği
0
45

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
laz-boregi.jpg

Laz Böreği Tanımı İçin Materyaller


Hamuru İçin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Açmak İçin
  • 3 su bardağı buğday nişastası
Üzeri İçin
  • Yarım paket margarin
Kreması İçin
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı buğday nişastası
Üzeri İçin
  • Pudra şekeri

Laz Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamurumuz için yağ, yoğurt, yumurta ve kabartma tozunu yoğurma kabımıza alıp elimizle karıştıralım azar azar un ekleyerek çok sert olmayacak biçimde hamur elde edelim.
  2. Elde ettiğimiz hamuru evvel ikiye bölelim böldüğümüz bir parçayı 25 olmak üzere toplamda 50 küçük modül hamurlar elde edelim.
  3. Birinci 25 parçayı tek tek nişasta yardımı ile baklava hamuru üzere açalım ve yağladığımız tepsimize alalım.
  4. Tepsiye aldığımız tek tek nişasta ile açtığımız 25 katlı hamurumuzun üzerine soğuyan muhallebimizi dökelim.
  5. Başka 25 modül içinde birebir süreci uygulayarak muhallebinin üzerini hamur ile kapatalım. 5- muhallebi için tüp gereçleri tencereye alıp göz göz olana kadar pişirelim. Soğumaya alalım.
  6. Hazırladığımız tepsideki laz böreğimizin üzerine tavada erittiğimiz margarini gezdirelim ve evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 25 ila 30 dakika ortası pişirelim.
  7. Pişirdiğimiz böreğimizi ılındıktan sonra üzerine pudra şekeri eleyip servis edelim. Afiyet olsun ????
 
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt