
Laz Böreği Tanımı İçin Materyaller
Hamuru İçin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 3 su bardağı buğday nişastası
- Yarım paket margarin
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı buğday nişastası
- Pudra şekeri
Laz Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamurumuz için yağ, yoğurt, yumurta ve kabartma tozunu yoğurma kabımıza alıp elimizle karıştıralım azar azar un ekleyerek çok sert olmayacak biçimde hamur elde edelim.
- Elde ettiğimiz hamuru evvel ikiye bölelim böldüğümüz bir parçayı 25 olmak üzere toplamda 50 küçük modül hamurlar elde edelim.
- Birinci 25 parçayı tek tek nişasta yardımı ile baklava hamuru üzere açalım ve yağladığımız tepsimize alalım.
- Tepsiye aldığımız tek tek nişasta ile açtığımız 25 katlı hamurumuzun üzerine soğuyan muhallebimizi dökelim.
- Başka 25 modül içinde birebir süreci uygulayarak muhallebinin üzerini hamur ile kapatalım. 5- muhallebi için tüp gereçleri tencereye alıp göz göz olana kadar pişirelim. Soğumaya alalım.
- Hazırladığımız tepsideki laz böreğimizin üzerine tavada erittiğimiz margarini gezdirelim ve evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 25 ila 30 dakika ortası pişirelim.
- Pişirdiğimiz böreğimizi ılındıktan sonra üzerine pudra şekeri eleyip servis edelim. Afiyet olsun ????