Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lavaş

Lavaş
0
85

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Lavaş Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1,5 çay kaşığı tuz

Lavaş Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml.
  1. Öncelikle yoğurma kabına unu alın.
  2. Ortasını havuz biçiminde açın.
  3. Ortaya ılık süt, maya, zeytinyağ, şeker ve tuzu ekleyip karıştırın.
  4. Ilık suyu yavaş yavaş ek ederek hamuru yoğurun.
  5. Başka bir pak kabın tabanına yavaşça un serptikten sonra hamuru buraya aktarın.
  6. Üzerini streç sinema ile kapatıp, oda sıcaklığında 1 saat mayalanmaya bırakın.
  7. Hamuru tezgaha aldıktan sonra bezelere ayırın.
  8. Üzerlerini pak bir bez ile kapatıp 10 dakika daha mayalanmaya bırakın.
  9. Ardından bezeleri hafif unlanmış tezgahta oklava ile açın.
  10. Ne çok kalın ne de çok ince olsun.
  11. Diğer bezelerin kurumaması için üzerlerini kesinlikle örtü ile kapalı tutun.
  12. Lavaşımızı ısınmış, yağsız tavada çevire çevire artlı önlü olarak pişirin.
  13. Bezeler bitene kadar tıpkı süreci uygulayın.
  14. Ben toplam 11 adet lavaş elde ettim.
  15. Hepsini bir kezde tüketmek zorunda değilsiniz.
  16. Kalan lavaşları buzdolabında saklayabilir, kullanacağınız vakit ısıtarak servis edebilirsiniz.
Deneyeceklere afiyet olsun!.

Lavaş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,720Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt