Lavaş Ekmeği lavaş ekmeği lavas ekmek tarifi lavas ekmegi tarifi lavaş ekmeği nasıl yapılır nasıl yapılır Malzemeler 1 tatlı kaşığı tuz 15 g yaş maya 3,5 su bardağı özlü un 1 su bardağı buğday unu Yeterince su 1çay kaşığı şeker Hazırlanma Şekli Un ile tuzu bir kapta karıştırın Kapta suyun yarısıyla mayayı karıştırın Un ortasını açın mayalı suyu koyup içine 1 nehir kaşığı şeker atın üzerini un ile örtün 10 dakika ılık bir yerde mayalandırın Geri kalan unu ve suyu katarak elinize yapışmayan esnek bir hamur oluncaya değin yoğurun 1 saat dek hacmi iki katı oluncaya kadar hamuru ılık bir yerde dinlenmeye bırakın Hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın Hamuru top haline getirin Yarım saat dinlenmeye bırakın Teflon tavayı ateşte ısıtın Hamur toplarını açabildiğiniz dek ince açın, pozitif unu silkeleyerek tavada pişirin Bir yüzünü 1 dakika kadar diğer yüzünü 30 sn dek pişirmeniz (hafif kızarmış) tatmin edici olacaktır
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.