Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lahmacunun Yapımı

Lahmacunun Yapımı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Lahmacunun Yapımı Tarifi İçin Malzemeler Hamur malzemesi:

*1 adet yaş maya
*1 adet yumurta
*Yarım çay bardağı soda
*Yarım çay bardağı süt
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 su bardağı ılık su
*Aldığı kadar un

İç malzemesi:

*500 gr orta yağlı kıyma
*4 büyük baş soğan
*4 adet sivri biber
*1 su bardağını dolduracak kadar maydanoz
*2 kaşık biber salçası
*1 küçük konserve domates

Lahmacunun Yapımı Tarifi Yapılışı Yaş mayayı ılık suda eritin İçine un hariç tüm hamur malzemelerini koyun Unu yavaş yavaş ekleyin, kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin Üzerini örtüp dinlenmeye bırakın
Soğan, sivri biber ve maydanozu ufak ufak doğrayın Kıymanın içine ekleyin Konserve domatesi de ufak ufak doğrayıp ilave edin Salça ve baharatları da ilave edip karıştırın
Mayalanmış olan hamuru bezelere ayırıp üzerini bezle örtün Açılan her beze sacda iki tarafı da çok olmamak üzere az pişirilir Sac yoksa tavada da yapabilirsiniz ( ben hamurlarımı bir gün önceden yapıyorum, bu şekilde zor olmuyor) Hamuru hep açarken düzgün açamadığımdan kek kalıbımla kesiyorum Her biri aynı boy olsun diye Bu bir tencere kapağı da olabilir, eğer düzgün açamıyorsanız
Sacda her iki tarafı pişmiş hamurların üstüne iç harçtan yayın Tepsiye dizip fırına verin Fırın sıcak olunca her lahmacunun pişme süresi 3 – 4 dakika Tepsiye 3 yada 4 tane lahmacun sığıyor İki tepsi kullanınca çabuk oluyor Alt üst yaparak fırından çıkan lahmacunları üst üste koyup üzerine temiz peçete örtün ve torbaya geçirin Servis tabağına alıp salata ile servis yapın Afiyet olsun

*

858,505Konular
982,833Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt