Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lahmacun

Lahmacun
0
64

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
lahmacun-1.jpg

Lahmacun Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için
  • 20 gram yaş maya
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 küp şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un
İç harcı için
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 3 adet kırmızı kapya biber
  • 3 adet yeşil kapya biber
  • 3 diş sarımsak
  • 700 gram çekilmiş kıyma
  • 3 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı pul biber
  • 1 demet maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı ılık su

Lahmacun Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle yarım su bardağı ılık su ve yaş maya küp şekeri bir bardakta düzgünce karıştırın.
  2. Unumuzu bir kaba alalım tuzumuzu ekleyip 1 su bardağı ılık su ile sütü ve maya karışımımızı ekliyelim ve yoğurmaya başlıyalım.
  3. Yoğurduğumuz hamuru 1 saat dinlendirelim.
  4. İç harcımıza geçelim. Domates, biber, soğan, sarımsak hepsini rondodan geçirelim.
  5. Sonra maydanozumuzu inçe bir halde kıyalım.
  6. Kıymamızı bir kaba alalım ve öbür bütün materyallerimizi karıştıralım.
  7. Dinlendirdiğiniz hamuru ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük olacak biçimde keselim.
  8. 15 dk daha dinlendirelim.
  9. Dinlenen hamuru merdane yardımıyla açalım iç harcımızı sürüp fırına atalım200 dereceye. Şimdiden afiyet olsun ????
 
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt