
Lahmacun Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için
- 20 gram yaş maya
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 küp şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet domates
- 3 adet kırmızı kapya biber
- 3 adet yeşil kapya biber
- 3 diş sarımsak
- 700 gram çekilmiş kıyma
- 3 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı pul biber
- 1 demet maydanoz
- 2 tatlı kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı ılık su
Lahmacun Tanımı Yapılışı
- Öncelikle yarım su bardağı ılık su ve yaş maya küp şekeri bir bardakta düzgünce karıştırın.
- Unumuzu bir kaba alalım tuzumuzu ekleyip 1 su bardağı ılık su ile sütü ve maya karışımımızı ekliyelim ve yoğurmaya başlıyalım.
- Yoğurduğumuz hamuru 1 saat dinlendirelim.
- İç harcımıza geçelim. Domates, biber, soğan, sarımsak hepsini rondodan geçirelim.
- Sonra maydanozumuzu inçe bir halde kıyalım.
- Kıymamızı bir kaba alalım ve öbür bütün materyallerimizi karıştıralım.
- Dinlendirdiğiniz hamuru ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük olacak biçimde keselim.
- 15 dk daha dinlendirelim.
- Dinlenen hamuru merdane yardımıyla açalım iç harcımızı sürüp fırına atalım200 dereceye. Şimdiden afiyet olsun ????