Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lahmacun (Soğansız, Tam 12 Adet)

Lahmacun (Soğansız, Tam 12 Adet)
0
52

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Lahmacun (Soğansız, Tam 12 Adet) Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 ml su (ılık)
  • 100 ml süt (ılık)
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
  • yarım yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • yarım paket kuru maya
  • 500 gr kadar un (poğaca hamurundan sert olacak)
iç harcı:
  • 250 gr kıyma
  • 2 büyük kırmızı biber
  • 4 çarliston biber
  • 2 diş sarımsak
  • maydanoz
  • 1 silme yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • yarım konserve domates
  • yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım tatlı kaşığının yarısı karabiber
  • yarım tatlı kaşığının yarısı pul biber

Lahmacun (Soğansız, Tam 12 Adet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1.  Un hariç hamur için gerekli olan tüm gereçleri uygun bir kaba koyup karıştırın.
  2. Unu yavaş yavaş ekleyip poğaça hamurundan biraz sert bir hamur yoğurun.
  3.  İç harcı için zerzevatları rondo dan geçirin. Tüm gereçleri karıştırın.
  4. .Ben hamurumu bir saat mayalandırdıktan sonra 12 bezeye ayırdım (bir beze yaklaşık 70 gr ediyor).
  5. 5. Beze basına 1. 5 yemek kaşığı iç harcından sürdüm, o biçimde pişirdim.
  6. 6. Lahmacunlarımı silex‘te pişirdim ben. Fırında da pişirebilirsiniz doğal ki. :)
Lahmacun (Soğansız, Tam 12 Adet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,810Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt