
Lahmacun İç Harcı Tanımı İçin Materyaller
Et Harcı İçin
- 500 gram yağlı kıyma (Ben kuzu kıyma kullandım)
- 5 adet soğan (Orta boy)
- 4 adet domates
- 3 adet yeşil biber
- 4 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- 1-2 yemek kaşığı rendelenmiş kuyruk yağı yoksa zeytinyağı da olur (Yağlı et kullanmayanlar için)
- 2 yemek kaşığı biber salçası
Lahmacun İç Harcı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Merhaba iç gereçleri hazırlayıp fırına gönderiyorum nefis oluyor. Öncelikle robottan soğanları geçirip suyunu sıkıyorum.
- Yeşil biberleri ve sarımsakları da robottan geçiriyorum.
- En son domatesleri kabukları sert olduğu için soymadan robottan geçiriyorum.
- Maydanozlarım buzlukta vardı yarım demet kadar ekliyorum.
- Tuz, biber salça, karabiber kaşıkla sürülebilecek macun kıvamında bir et harcı hazırlayın.
- Sarımsak ???? soğan ???? yoğunluğu seviyorsanız damak tadınıza nazaran arttırabilirsiniz.
- Fırına gönderiyoruz hamurları onlardan materyali bizden nefis bir lezzet oluyor. Deneyenlere afiyet şifa olsun ????????.