Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lahmacun (Enfes Tadıyla)

Lahmacun (Enfes Tadıyla)
0
51

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
lahmacun-enfes-tadiyla.jpg

Lahmacun (Enfes Tadıyla) Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için;
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 pk kabartma tozu
  • 4 su bardağı un (yumuşak hamur olacak)
İçi için;
  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 2 orta uzunluk kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz

Lahmacun (Enfes Tadıyla) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak içi için bütün zerzevatları rondodon geçirelim ,domatesin kabuklarını soyalım o denli geçirelim.
  2. Hepsini bir kaba alalım .
  3. İçine kıyma, tuz, baharatlar ekleyelim.
  4. Sıvı yağ ve domates biber salçasını ekleyelim karıştıralım ve ağzını kapatalım buzdolabına koyalım .
  5. Hamur için un hariç tüm gereçleri karıştıralım, yavaş yavaş un ek ederek yoğuralım.
  6. Ele yapışmayan yumuşak hamur olunca bezelere alalım .
  7. Servis tabağı kadar ince açalım, kıymalı harçtan sürelim .
  8. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim .
  9. 200 derecede hamuru pisine kadar pişirelim (isteğe nazaran tava da da pişirilir)afiyet olsun.
Lahmacun (Enfes Tadıyla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt