
Lahmacun (Enfes Tadıyla) Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 pk kabartma tozu
- 4 su bardağı un (yumuşak hamur olacak)
- 300 gram orta yağlı kıyma
- 2 orta uzunluk kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- Yarım demet maydanoz
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Tuz
Lahmacun (Enfes Tadıyla) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak içi için bütün zerzevatları rondodon geçirelim ,domatesin kabuklarını soyalım o denli geçirelim.
- Hepsini bir kaba alalım .
- İçine kıyma, tuz, baharatlar ekleyelim.
- Sıvı yağ ve domates biber salçasını ekleyelim karıştıralım ve ağzını kapatalım buzdolabına koyalım .
- Hamur için un hariç tüm gereçleri karıştıralım, yavaş yavaş un ek ederek yoğuralım.
- Ele yapışmayan yumuşak hamur olunca bezelere alalım .
- Servis tabağı kadar ince açalım, kıymalı harçtan sürelim .
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim .
- 200 derecede hamuru pisine kadar pişirelim (isteğe nazaran tava da da pişirilir)afiyet olsun.