
Lahmacun Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 250 gram kıyma
- 1 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet büyük soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (eğer kıymanız yağlı ise koymayın)
- 1 tutam maydanoz
- Tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı isot (kesinlikle ekleyin, harika bir lezzet katıyor)
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı su
- Yarım çay bardağı su
Lahmacun Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Domates, soğan, biber ve maydanozu ince ince doğrayalım.
- Kıymamızın üzerine ilave edelim ve salçamızı da ilave edip karıştıralım.
- Daha sonra baharatlarımızıda ilave edip iyice karıştıralım. (bu arada kıymamızı pişirmiyoruz, çiğ olarak kullanacağız
)
- Fırın tepsimize yağlı kağıdı serelim ve yufkamızı kenarlarından dışarı çıkacak şekilde koyalım. Ve sosumuzdan sürelim.
- 2. Yufkamızı buruşturarak diğer yufkamızın üzerine koyalım ve sosumuzdan iyice sürelim ????3.Yufkamızıda yine buruşturacak koyalım ve sosumuzdan sürelim.
- Dış kısmına gelen yufkamızı diğer yufkalarımızın üzerine kapatalım ve kıymamızı eşit bir şekilde yayalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.
- Pişen böreğimizin üzerine başka bir yağlı kağıt koyup 5 dk bekletelim
- İlk sıcağı çıkan böreğimizi rulo şeklinde sarıp, bıçakla bir parmak kalınlığında keselim. ????????Deneyeceklere afiyet şifa olsun????????.