bilgisayarci
FD Üye

Lahanalı Havuç Tarator Tanımı İçin Gereçler
- Beyaz lahana (1 lahananın 4 te 1 ini kullandım elimde o kadar vardı)
- 3 adet havuç
- 2 çay bardağı ceviz
- 2 diş sarımsak
- Yoğurt
- Tuz
- Sıvıyağ
Lahanalı Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Lahana küçük küçük doğranıp haşlanır ve kenara alınır.
- Havuçlar rendelenir ve sarımsak ile tavaya alınır.
- Yağda hafif kavrulur.
- Sonra üzerine lahana eklenip bir arada biraz daha sotelenir.
- Soğumaya alınır.
- Soğuduktan sonra yoğurt içine alınıp, 1 çay bardağı da ceviz eklenip karıştırılır.
- Bir yandan bir tavaya 1 çay bardağı ceviz alınır ve 3 yemek yasağı kadar sıvı yağ ile bir iki döndürülür.
- 1 çay kaşığı toz biber eklenip altı kapatılır. Bunu en son mezenin üzerine dökeceğiz
- Ben sunumunu kalıplar görseldeki üzere yaptım. Siz bir borcama düz halde de koyabilirsiniz.