
Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyük lahana
- 3 baş sarımsak
- 1 su bardağı sirke (ben elma kullandım üzümde olur)
- 1 limon suyu
- Yarım su bardağı kaya tuzu (ben himalaya tuzu kullandım)
- İsteğe bağlı acı biber
- Su
Lahana Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce lahanayı yıkayın doğrayın ,derin kaba alın .
- Üstüne tuzu ekleyin biraz yoğurun.
- Sarımsakları soyun ,sirkeyi ,limon suyunu ekleyin iyice harmanlayın .
- Bidonlara lahanaları doldurun, aralarına sarımsak yerleştirin.
- 2 bidonda dolduktan sonra dibindeki kalan suyu bidonlara dökün .
- Temiz içme suyuyla bidonlar dolana kadar su doldurun.
- Ağzını kapatın ters çevirin.10 dakika beklesin .
- Sonra düz tarafını çevirip 15 gün boyunca serin bi yerde bekletin.
Lahana Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı