Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lahana Turşusu

Lahana Turşusu
0
111

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Lahana Turşusu

Malzemeler Mutfak
Zorluk 2 Süre 40 dk Kaç Kişilik 20 Yöntem
1 Adet orta büyüklükte lahana
1 kilo serke
10 Diş sarmısak
Yeteri kadar su ve tuz

Hazırlanışı Turşu için küçük, sıkı kelle yapan beyaz lahana kullanılır Önce lahananın dış yapraklarını temizleyin Lahananın dip tarafını oyup koçanını çıkartın ve lahanayı dörde bölün Bir bıçakla lahanaları kıyın Büyükçe bir tepsiye kıydığınız lahanaları boşaltıp tuzla ovunuz Tuzlayıp iyice ovduğunuz lahanaları tepsinin ortasına toplayın Üzerine bir tahta veya küçük bir tepsi yerleştirin, tepsinin de üzerine herhangi bir ağırlık koyup (mesala su dolu bir tencere) 67 saat bekletin Bu işlemi akşamdan yaparsanız sabaha hazır olur Sarmısakları ayıklayıp, tuz ile birlikte dövün Sirkeyle dövülmüş sarmısağı karıştırıp turşu yapacağınız zamana kadar bekletin Lahanaları silkeleyip turşu kabına veya cam kavanoza yerleştirin İyice bastırmak için bir ağırlık koyun Hazırladığınız sarmısaklı tuzlu sirkeyi lahanaların üzerine dökün Lahamaların üstünü kapatacak kadar su ilave edin 10 gün içinde, zaman zaman suyunu savurduğunuz turşunuz hazır olur Turşuyu daha çabuk yapmak için daha önceden biraz haşlayarak aynı işlemi yaparsanız, 2 gün içinde yenecek duruma gelir Arzu eden sirkeye kırmızı biber de katabilir, içine limon dilimleride koyabilir Ayrıca renginin penbe olmasını istiyorsanız içine bir miktar kıyılmış mor lahana da koyabilirsiniz

 
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt