Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lahana Sarması

Lahana Sarması

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68

Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • Yeteri kadar lahana (yaklaşık 500-600 gr)
  • 1 adet soğan
  • 250 gram kıyma
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı bulgur-pirinç (ben yalnızca bulgur kullanıyorum siz isterseniz yalnızca pirinç yahut bulgur kullanabilirsiniz.)
  • Tuz ve karabiber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Lahanamızı haşlayalım.
  2. İsterseniz yaprak yaprak ayırıp haşlayabilirsiniz, yahut kök kısmını oyup o halde bütün olarak hafif yumuşayana kadar haşlayabilirsiniz.
  3. Daha sonra yaprakları istediğiniz boyutta kesebilirsiniz.
  4. Haşlanan yaprakları buzlu soğuk suya atalım.
  5. Bulgurumuzu yıkayalım.
  6. Soğanı rondodan geçirelim yahut minik minik keselim.
  7. Tüm iç gerecimizi güzelce karıştıralım.
  8. İstediğiniz formda sarabilirsiniz.
  9. Yaprak sarma yapar üzere kalem üzere de yapabilirsiniz muska üzere de sarabilirsiniz. Ben sarma üzere sardım lakin kenarlarını kapatmadım asla taşma olmadı.
  10. Tenceremizin tabanını lahana yapraklarıyla kapladım ve üstüne sarmaları dizdim.
  11. Sarmaların hafif üstüne gelecek formda sıcak suda domates salçasını eritip sarmaların üstüne döküyoruz ve modül tereyağımızı da üstüne koyuyoruz.
  12. Ardından sarmaların açılmaması için tabak yahut sarma taşı koyuyoruz.
  13. Suyumuz kaynaya kadar yüksek ateşte pişirmeye başlıyoruz.
  14. Kaynadıktan sonra altını kısıp denetimli biçimde pişiriyoruz. Afiyet olsun :).
Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,778Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt