bilgisayarci
FD Üye
Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- Yeteri kadar lahana (yaklaşık 500-600 gr)
- 1 adet soğan
- 250 gram kıyma
- 2 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı bulgur-pirinç (ben yalnızca bulgur kullanıyorum siz isterseniz yalnızca pirinç yahut bulgur kullanabilirsiniz.)
- Tuz ve karabiber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Lahanamızı haşlayalım.
- İsterseniz yaprak yaprak ayırıp haşlayabilirsiniz, yahut kök kısmını oyup o halde bütün olarak hafif yumuşayana kadar haşlayabilirsiniz.
- Daha sonra yaprakları istediğiniz boyutta kesebilirsiniz.
- Haşlanan yaprakları buzlu soğuk suya atalım.
- Bulgurumuzu yıkayalım.
- Soğanı rondodan geçirelim yahut minik minik keselim.
- Tüm iç gerecimizi güzelce karıştıralım.
- İstediğiniz formda sarabilirsiniz.
- Yaprak sarma yapar üzere kalem üzere de yapabilirsiniz muska üzere de sarabilirsiniz. Ben sarma üzere sardım lakin kenarlarını kapatmadım asla taşma olmadı.
- Tenceremizin tabanını lahana yapraklarıyla kapladım ve üstüne sarmaları dizdim.
- Sarmaların hafif üstüne gelecek formda sıcak suda domates salçasını eritip sarmaların üstüne döküyoruz ve modül tereyağımızı da üstüne koyuyoruz.
- Ardından sarmaların açılmaması için tabak yahut sarma taşı koyuyoruz.
- Suyumuz kaynaya kadar yüksek ateşte pişirmeye başlıyoruz.
- Kaynadıktan sonra altını kısıp denetimli biçimde pişiriyoruz. Afiyet olsun
.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.