
Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- ️1 baş karalahana
- ️500 gram kıyma
- ️1 bardak pirinç
- ️1 adet soğan
- ️1 diş sarımsak
- ️Yarım bardak sıvı yağ
- ️1 adet havuç
- ️1 kaşık salça
- ️2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı nane tozu
Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Lahananın yapraklarını teker teker ayırıp kaynayan suyun içine koyuyorsunuz.
- İki 3 dakika kaynattıktan sonra teker teker çıkartıp soğutuyorsunuz.
- Kıyma harcı için tüm malzemelerimizi rendeleyip( havuçtan hariç, küçük kıyılıyor) güzelcene yoğurup lahananın ortasına yerleştirip sıkıca sarıyorsunuz.
- Tencerenin içine dizdikten sonra, salçalı suyumuzu hazırlıyoruz.
- 1 litre suya 1 yemek kaşığı salçayı karıştırıyorsunuz.
- Sarmaların üstüne döküp yaklaşık 1 saate kadar normal ateşte pişiriyorsunuz.