
Lahana Sarması Tanımı İçin Materyaller
- 1 baş karalahana
- 500 gram kıyma
- 1 bardak pirinç(220ml)
- 1 adet soğan
- 1 adet sarımsak
- Yarım bardak sıvı yağ (110ml)
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 litre su
- 1 yemek kaşığı salça
Lahana Sarması Tanımı Yapılışı
- Lahananın yapraklarını teker teker ayırıp kaynayan suyun içine koyuyorsunuz.
- 3 dakika kaynattıktan sonra teker teker çıkartıp soğutuyorsunuz.
- İç harcı için, 500g kıymamızı, rendelenmiş 1 soğanımızı, ezilmiş 1 sarımsağımızı, 1 kaşık salçamızı, yarım bardak sıvı yağımızı, 1 bardak pirincimizi ve 1 tk nanemizi ,2 tk tuzumuzu içine döküp güzelcene karıştırıyorsunuz.
- Harcımızı lahananın ortasına yerleştirip yuvarlıyorsunuz.
- Tencerenin içine dizdikten sonra, 1 litre suyun içine 1 kaşık salçamızı karıştırıp tenceremizin içine döküyorsunuz.
- Yaklaşık 1 saat kadar olağan ateşte pişiriyorsunuz.