Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lahana Sarması (Gaziantep Usulü)

Lahana Sarması (Gaziantep Usulü)
0
98

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Lahana Sarması (Gaziantep Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

  • Bir kilo haşlanmış lahana
İç materyali;
  • 1 baş soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 3 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı karışık salça
Sosu;
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ve ayçiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 litre kaynar su

Lahana Sarması (Gaziantep Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce yağı koyuyoruz. Yağ ısınınca soğanları yeterlice kavuruyoruz.
  2. Sarımsağı rendeleyip atıyoruz. Salçayı koyup kavurunca baharatları atıyoruz. Bir iki sefer karıştırıp su da yıkadığımız pirinçleri atıp uygunca karıştırıp 3 su bardağı suyu ekliyoruz.
  3. Lahanaları haşladıktan sonra sarıp tencereye diziyoruz.
  4. Üzerine tartı koyup sosu hazırlıyoruz.
  5. Sosu ekleyip evvel yüksek ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz sonra kısık ateşte yaklaşık 25-30 dakika pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz.
Lahana Sarması (Gaziantep Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt