Lahana Sarması (Gaziantep Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
- Bir kilo haşlanmış lahana
- 1 baş soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 3 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı karışık salça
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ve ayçiçek yağı
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 litre kaynar su
Lahana Sarması (Gaziantep Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce yağı koyuyoruz. Yağ ısınınca soğanları yeterlice kavuruyoruz.
- Sarımsağı rendeleyip atıyoruz. Salçayı koyup kavurunca baharatları atıyoruz. Bir iki sefer karıştırıp su da yıkadığımız pirinçleri atıp uygunca karıştırıp 3 su bardağı suyu ekliyoruz.
- Lahanaları haşladıktan sonra sarıp tencereye diziyoruz.
- Üzerine tartı koyup sosu hazırlıyoruz.
- Sosu ekleyip evvel yüksek ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz sonra kısık ateşte yaklaşık 25-30 dakika pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz.