Bu ne diyet, bu ne lahana lazanya! Diyette de lazanya olur mu demeyin, bu lazanya da makarna katları yerine lahana yaprakları varLahana lif oranı yüksek, çok eksik kaloriye sahip, bol kalsiyum içeren ve diüretik yani idrar sökücü bir sebze Bu Nedenle lazanya yiyerek keza kan şekerinizi yüskeltmiyor, ayrıca de bedeniniz için yardımsever birşey yapıyorsunuz id Gad300250 İşte malzemeler
4 şahsiyet)1 ortaboy beyaz lahana4 büyük kuru soğan1 büyük rendelenmiş havuç800 gr dana kıyma500 gr mantar8 diş ezilmiş sarımsak4 yemek yemek kaşığı zyağıhimalaya tuzukarabiber, biberiye, kekikopsiyonel: rendelenmiş kaşar peyniri Hazırlanışı:Büyük bir tencereye kaynar su koyun ve birazcık tuz ekleyin Lahanayı kaynar suda yaklaşık 23 dakika haşlayın Yaprakları yumuşak ülkü gelecek kolay ayrılacak Yaklaşık 10 lahana yaprağını ayırıp suda 5 dk değin daha haşlayın sonra lahana yapraklarını çıkarıp bir peçete yardımıyla üzerlerindeki pozitif suyu alın ve beklemeye bırakın Büyük bir tavaya zeytinyağının ekleyin ve soğanları 34 kısık ateşte çevirin Peşinde inca dilimlediğiniz mantarları, rendelediğiniz havucu, sarımsakları, tuz ve baharatları ekleyip yaklaşık 5 dk pişirin Peşinde kıymayı ekleyin ve 15 dakika, mantarların suyu iyive buharlaşana dek pişirin İnce uzun bir kek kalıbını yağlayın ve lazanyayı kaç kat yapmayı planlıyorsanız tavadaki harcı böylece sayıya göz kararı bölün Böylece lazanyanın bütün katları eşdeğer kalınlıkta olacak Bekleyen lahana yapraklarını kek kalıbı genişliğinde, ince, damarsız kısımlarından muhakkak Tüm katmanların ince kısımlardan oluşmasına uyarı edin, kalın damarlı kısımlar yemede güçlük yaratabilir Bu ksımları sonra kapuska yerine getirmek için buzluğa atabilirsiniz Kek kalıbının en altına bir kat lahana koyun ve üstüne harcı gezidirin Arkasında baştan bir kat lahana koyun ve yeniden harcı yerleştirin Bu işlemi en üst katmanda lahana kalacak şekilde tekrarlayınDilerseniz en üste rendelenmiş kaşar peyniri serpebilirsiniz 180 derece fırında kaşar kızarana dek yaklaşık 25 dakika pişirin