
Lahana Kuru Biber Ve Kuru Patlıcan Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı toz biber
- Karabiber
- Kimyon
- Pul biber
- Tuz
- 4,5 dal taze soğan yaprakları
- Dereotu
- Maydanoz
- 1su bardağı sıvı yağ ve zeytinyağı karışık
- 1 su bardağı tane sumak (Sumak isteğe bağlı)
- Lahana
- Kurutulmuş dolmalık biber ve patlıcan
Lahana Kuru Biber Ve Kuru Patlıcan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak lahana patlıcan ve kuru biberleri haşlayın. İkinci olarak sumağa iki su bardağı soğuk su ilave edip, bir taşım kaynatın. Dinlenmeye bırakın.
- Taze soğan, maydanoz ve dereotu ince ince doğrayın, yıkanmış pirincin üzerine ekleyin. Salçaları ve baharatları ilave edin.
- Dinlenen sumak suyunu bir su bardağı iç harca süzerek ilave edin.
- Tencerenin en altına iç harç koyduğunuz patlıcan ve biberleri yerleştirin.
- Üzerine sardığınız lahanaları koyun. Kalan sumak suyuna soğuk su ilave edip, bir daha kaynatıp, üzerine tuz serptiğimiz dolmaların üzerine kaynayan sumak suyunu ilave edip, bir saat yakın, önce orta sonra kısık ateşte pişirilir. Afiyet olsun ????