Labİrent Kadınları anlamaya çabalayan erkekleri, bir kere girildimi, bir daha çıkılması mümkün olmayan bir labirentte çaresizce dolaşanlara benzetiyorumZeki olmayan bir erkek, bayan denilen o labirentin koridorlarında kaybolmaya mahkumdurAslında zekasını kullanabilen erkeğin labirente girmeyi seçim etmemesi gerekir; ama keza kendisine fazlasıyla güvendiğinden, hemde içini kemiren merak duygusu ağır bastığından ister istemez sonu kesin olmayan o maceraya atılacaktır Macera diyorum; çünkü o labirentte erkeği bekleyen sayısız süprizler vardırVe ana keyif, o süprizlerle karşılaştığında yaşanırDönülen her köşede öbür birşey beklemektedir erkeğiHer süpriz, bir sonraki süprizin habercisidir; fakat, süprizin ne olacağı konusunda en minik bir anahtar sözcük bile vermemektedirÇünkü kadın gizemini korumayı severYavaş yavaş çözülmeyi bekler Bir kadının keşif seüveni işte bu yüzden coşku vericidirLabirentin kolidorlarında dolaşırken adrenelin tavan yaparBir kadının aklından geçeni öğrenmek için yapılan her etkinlik, hani kimimizin yapanlara deligözüyle baktığı extreme sporlardan biriyle uğraşmaktan öbür değildirO sporlarda da güçlük derecesi fazla yüksektir; lakin, alınacak şımartma ve duyulacak heyecan daha ağır basar Bayan her erkeğin kabirente girmesine izin vermez kuşkusuz; fakat her müsade verdiğine de labirentte koşulsuz dolaşma hakkını sunmazİyi süprizler olduğu gibi erkeği fena süprizlerde beklemektedirNe gariptir oysa, kötü süprizler erkeği o labirenti keşfetme konusunda daha da kamçılarErkek hırslandıkça kadın kapanırÇünkü keşif süreci bir savaşa döndüğü an bayan savunmaya geçer ancak; bu erkek için kendi başlattığı savaşı daha bitmiş kaybettiği anl* gelirSavunmada olan, kapılarını kapayan kadına varmak olası değildirZaten erkek savaşla birlikte kendi kendini imha etme sürecinide başlatmış olur Başta labirente girenin çıkması mümkün değil dedim; bu doğruLabirentten çıkış 'çözüm' demektir; ama, bir kadının adamakıllı çözülebilmesi sözkonusu bile olamazKadın yol gösterir; ama gösterdiği yol katiyen 'çıkış' için değildirO sadece sizin labirentteki yolculuğunuzu azıcık daha kolaylaştırır hepsi buO zaman yapılacak şey, labirentte dolaşmanın keyfini hariç tutmak ve çıkış kapısını seslenmek yerine o dünyanın içinde bir yer bulmak Ben mi? Labirentte dolaşmayı seviyorum alıntıdır