Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuzu sırtı nasıl pişirilir? Kuzu sırtı yemeği ve malzemeleri

Kuzu sırtı nasıl pişirilir? Kuzu sırtı yemeği ve malzemeleri
0
77

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kuzu_sirti_nasil_pisirilir_kuzu_sirti_yemegi_ve_malzemeleri_1603270278_2063.jpg

Kuzu sırtı koyunun sırtından elde edilir. Koyunun en lezzetli ve en yumuşak bölümlerinden biri olan kuzu sırtını pişirmenin bazı püf noktaları vardır. Peki kuzu sırtı nasıl yapılır? Kuzu sırtı pişirmenin en kolay yolu ve püf noktalarına dair tüm soruların yanıtı bugünkü yazımızda.

Kuzu etinden yapılan her yemek, kuzunun sırt eti kullanılarak yapılabilir. Kuzu sırt fırında ve tavada pişirilebilir. Haşlanması yapılabilir. Hatta mangal partilerinde ızgarası bile olur. Kuzu kapama yapmak istiyorsanız, kuzu sırt eti en ideal bölümdür. Kışın aile boyu oturulan uzun sofralarda servis edebileceğiniz muhteşem kuzu sırtı, MasterChef'in 20 Ekim Salı akşamı oynanan dokunulmazlık oyununa damga vurdu. Koyun yaşlandıkça vücudundaki yağ asitleri artacağından kesimden sonra bir miktar koku barındırabilir. Genç bir kuzudan değil de yaşlı bir koyundan elde edilen et alındıysa, etin uygun bir marinatta bir gece bekletilmesi halinde, hem et çok yumuşak bir hale gelecek hem de şikayet konusu olan o kokusu kaybolup gidecektir. Damakları şenlendiren, ağızda lokum gibi dağılan kuzu eti hazırlamak ne yazık ki her zaman kolay değildir. Sizlere en muhteşem bir tarifi veriyrouz...

EzeS4_1603270333_753.JPG

KUZU SIRTI TARİFİ:

MALZEMELER

Temizlenmiş ve ince uzun dilimlenmiş kuzu sırtı
2 adet büyükçe patates
2-3 adet büyük havuç
15-20 adet arpacık soğanı
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet defne yaprağı veya taze adaçayı
Taze kekik
2 çay kaşığı sumak
Marine etmek için:
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru kekik
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

mvMgR_1603270324_4537.JPG

YAPILIŞI

Marine yapmak için malzemeleri karıştırın. Kuzu parçalarını marine karışımı ile kaplayın. 1-2 saat buzdolabında bekletin.

Patates ve havucu soyun, parizyen kaşıkla top top oyun veya iri küpler şeklinde doğrayarak suda bekletin. Arpacık soğanları soyun.

Fırına girebilecek bir tava veya normal bir tavaya zeytinyağı ve tereyağını koyun. Isınınca kuzu parçalarının iki tarafını mühürleyin.

Sebzeleri tavada kalan marine ile karıştırın ve kuzu etlerinin yanına ilave edin veya tümünü bir fırın kabına koyun. Üzerini kapak veya folyo ile kapatın,

180 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika kadar pişirin. Servis yaparken bol taze kekik ve sumak ilave edin. 

Afiyet olsun...
 
858,505Konular
982,768Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt