Kuzu Kol Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tane karabiber, tane kırmızı biber ve tane beyaz biber karışımı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ ve zeytin yağı karışımı
- 1 yemek kaşığı tatlı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tepeleme tatlı toz biber
- Damak zevkinize göre istediğiniz kadar acı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı kekik
- Yeterince tuz
- 2 adet büyük boy patates
- 5-6 adet yumurta büyüklüğünde soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 3 adet kırmızı kapya biber
- 3-4 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı tepeleme biber salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ ve zeytin yağı karışımı
- 1 yemek kaşığı tatlı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tepeleme tatlı toz biber
- Damak zevkinize göre istediğiniz kadar acı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı kekik
- 2-3 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ zeytin yağı
- Yeterince tuz
- 2 tane defne yaprağı
- 2 su bardağı su
Kuzu Kol Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuzu kolu tepsiye yerleşecek şekilde 2 parçaya bölelim. Etin üzerine bıçağın ucuyla derinlemesine delikler açalım. Sarımsakları soyup büyüklüğüne göre ikiye üçe bölelim.
- Açtığımız deliklerin içine tane biberlerden ve sarımsaklardan yerleştirelim. Et marine malzemelerini güzelce karıştıralım elimizle etin her tarafına sürelim ve kapalı bir kabın içinde buzdolabında 1 gece bekletelim. Patatesleri soyup irice parçalara bölelim. Soğanları soyup yıkayalım.
- Sarımsakları soyup ikiye üçe bölelim. Biberleri iri parçalar halinde bölelim ve havuç soyup birkaç parçaya bölelim. Sebze marine sosunu hazırlayalım bir karıştırma kabına alalım.
- Doğradığımız sebzeleri bu karışımla karıştıralım. Etin üzerinede karışımdan sürelim. Eti derince bir tepsinin içine koyalım.
- Sebzeleri etin etrafına yerleştirelim ve defne yaprağını ekleyelim. Suyu tepsinin bir kenardan tepsiye dökelim.
- 3-4 tane yağlı kağıtı ıslatarak tepsinin üzerine saralım. Onun üzerine de alüminyum folyo sararak hava almayacak şekilde kapatalım.
- Biz mahallede pişirim fırınına yolladık. 3,5 saatte pişti. Siz evde pişirecekseniz en az 3,5-4 saat 200 derecede pişirin.
- Son 10-15 dakika üzerini açıp kızartın. Fırından aldıktan sonra etleri kemikten ayırıp servis edelim. İster pilav üstü isterseniz de bizim gibi ayrı olarak. Tercih sizin.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.