iltasyazilim
FD Üye
Resimli Kuzu Kol Sarma Tarifi
Kuzu Kol Sarma nasıl yapılır
Malzemeleri
Bir adet kemiği gücenmiş Kuzu kolu
bir çorba kaşığı Biber salçası veya domates salçası
23 diş sarımsak
bir çorba kaşığı akışkan yağ–Kekik,tuzlu,
bir fincan Galeta unu
bir kaç dal Maydanoz
Karabiber miktarı isteğe göre
Yapılışı
Kemikleri çıkarılmış Kuzu kolunu Tezgahın üstüne alalımDiğer tarafta bir kasenin içine istikrarsız yağımızı koyup içine dövülmüş sarımsakları,Kekik, Karabiber,Salça,Tuzlu ilave ederek tamamen karıştırıp etimizin her tarafına bu karışımı sürelimSonra Galete ununu etimizin üstüne serpelim ve doğradığımız maydanozlarıda ek ederek etimizi sımsıkı rulo şeklinde saralım Açılmaması için kuvvetli bir makara ipliği ile birkaç yerinden bağlıyalım
Fırın tepsisine yerleştirdiğimiz sarma etimizi Kızgın bir fırında önce 240 derecede sonradan etimiz kızarmaya başlayınca 150 derecede pişirelim *
Kuzu Kol Sarma nasıl yapılır
Malzemeleri
Bir adet kemiği gücenmiş Kuzu kolu
bir çorba kaşığı Biber salçası veya domates salçası
23 diş sarımsak
bir çorba kaşığı akışkan yağ–Kekik,tuzlu,
bir fincan Galeta unu
bir kaç dal Maydanoz
Karabiber miktarı isteğe göre
Yapılışı
Kemikleri çıkarılmış Kuzu kolunu Tezgahın üstüne alalımDiğer tarafta bir kasenin içine istikrarsız yağımızı koyup içine dövülmüş sarımsakları,Kekik, Karabiber,Salça,Tuzlu ilave ederek tamamen karıştırıp etimizin her tarafına bu karışımı sürelimSonra Galete ununu etimizin üstüne serpelim ve doğradığımız maydanozlarıda ek ederek etimizi sımsıkı rulo şeklinde saralım Açılmaması için kuvvetli bir makara ipliği ile birkaç yerinden bağlıyalım
Fırın tepsisine yerleştirdiğimiz sarma etimizi Kızgın bir fırında önce 240 derecede sonradan etimiz kızarmaya başlayınca 150 derecede pişirelim *