Resimli Kuzu Kol Sarma Tarifi
Kuzu Kol Sarma nasıl yapılır
Malzemeleri
Bir adet kemiği alınmış Kuzu kolu
bir corba kaşığı Biber salcası veya domates salcası
23 diş sarımsak
bir corba kaşığı sıvı yağ–Kekik,tuz,
bir fincan Galeta unu
bir kac dal Maydanoz
Karabiber miktarı isteğe gore
imageskuzukolsarmatarifiresimli5ad4291e0b88d
Yapılışı
Kemikleri cıkarılmış Kuzu kolunu Tezgahın uzerine alalımDiğer tarafta bir kasenin icine sıvı yağımızı koyup icine dovulmuş sarımsakları,Kekik, Karabiber,Salca,Tuz ilave ederek iyice karıştırıp etimizin her tarafına bu karışımı surelimSonra Galete ununu etimizin uzerine serpelim ve doğradığımız maydanozlarıda ilave ederek etimizi sıkıca rulo şeklinde saralım Acılmaması icin kuvvetli bir makara ipliği ile birkac yerinden bağlıyalım
Fırın tepsisine yerleştirdiğimiz sarma etimizi Kızgın bir fırında once 240 derecede sonra etimiz kızarmaya başlayınca 150 derecede pişirelim
Kuzu Kol Sarma nasıl yapılır
Malzemeleri
Bir adet kemiği alınmış Kuzu kolu
bir corba kaşığı Biber salcası veya domates salcası
23 diş sarımsak
bir corba kaşığı sıvı yağ–Kekik,tuz,
bir fincan Galeta unu
bir kac dal Maydanoz
Karabiber miktarı isteğe gore
imageskuzukolsarmatarifiresimli5ad4291e0b88d
Yapılışı
Kemikleri cıkarılmış Kuzu kolunu Tezgahın uzerine alalımDiğer tarafta bir kasenin icine sıvı yağımızı koyup icine dovulmuş sarımsakları,Kekik, Karabiber,Salca,Tuz ilave ederek iyice karıştırıp etimizin her tarafına bu karışımı surelimSonra Galete ununu etimizin uzerine serpelim ve doğradığımız maydanozlarıda ilave ederek etimizi sıkıca rulo şeklinde saralım Acılmaması icin kuvvetli bir makara ipliği ile birkac yerinden bağlıyalım
Fırın tepsisine yerleştirdiğimiz sarma etimizi Kızgın bir fırında once 240 derecede sonra etimiz kızarmaya başlayınca 150 derecede pişirelim