
Kuzu Kıymalı Kereviz Çorba (Ek Gıda) Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet küçük uzunluk kerevizin yarısı
- 3 diş ince sarımsak
- 1 ceviz büyüklüğünde çift çekilmiş kuzu kıyma
- 1 çay kaşığı bebek zeytinyağı
- 1 çay bardağı içme suyu
- 1 çay kaşığı tel şehriye
- 4 tatlı kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı ucuyla az kimyon
Kuzu Kıymalı Kereviz Çorba (Ek Gıda) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kerevizimizi güzelce ve dikkatlice yıkayalım.
- Akabinde kabuklarını soyup yarım halka biçiminde doğrayıp buharlı pişiriciye koyalım.
- Sarımsakları soyup ortadan ikiye kesip ölçüsüz buharlı pişiriciye serpiştirelim.
- 15 dk buharda orta ateşte pişirelim.
- Bir yandan içme suyunu tencereye dökerek içine kıymayı ve tel şehriyeyi ekleyelim ve 8 dk haşlayalım.
- Buharda pişen kerevizin altını kapatıp düz bir tabakta çatalın zıddıyla ezelim.
- Uygunca ezdikten sonra zeytinyağ ekleyip tekrar ezelim ve kimyon katalım.
- Akabinde kıymanın olduğu tencereye kerevizleri boşaltıp bir iki kere karıştırdıktan sonra orta ateşte 5 dk kaynatalım.
- Kuzu kıymalı kereviz çorbamız hazır. Gaz olayı için kimyon serpiştirebilirsiniz. Şayet bebeğiniz yemek istemezse suyunu süzdürüp yalnızca lapa kısmına yoğurt ekleyip yedirebilirsiniz. Benim bebeğim 11 buçuk aylık ve yarışını çorba olarak yedi kalan yarısını da yoğurtlayarak bitirttim. Bebişlere afiyet olsun. ????.