Kuzu Kavurma Tanımı İçin Gereçler
- 2 kilo kuzu eti
- 2 avuç içi kadar kuzu iç yağı
- Kekik
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
Kuzu Kavurma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kuzu etini istenilen büyüklükte doğrayıp tencereye alalım.
- İç yağını da küçük küpler formunda doğrayıp etin üzerine ekleyelim.
- Ortada karıştırarak yağın erimesini sağlayalım bir yandan da et suyunu bırakacaktır zati.
- Et pişmeye başladıkça suyunu çekip yağ kalacaktır biraz daha yağın içinde karıştırıp ocaktan alalım.
- Az tuz, karabiber, pul biber ve kekik ekleyip karıştıralım ve bir fırın kabına dökelim (Baharat ölçüsünü damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz)
- Et yağıyla birlikte donacaktır. İstediğiniz büyüklükte modüllere bölüp buzlukta saklayabilirsiniz.
- Daha sonra çıkartıp kahvaltıda kıymalı yumurta yahut akşam yemeğinde pilav üstü servis edebilirsiniz????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.