iltasyazilim
FD Üye
Kuzu Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
*Kuşbaşı kesilmiş kuzu eti
*2 adet kuru soğan
*2 adet büyük boy domates
*5 adet çarliston biber
*1 yemek kaşığı biber salçası
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz ve su
*Dilediğiniz baharat çeşitleri ben karabiber ve kırmızı toz biber kullandım
*Not: kırmızı et çeşitlerine en çok yakışan baharatlardan biri karabiberdir
Kuzu Kavurma Tarifi Yapılışı Kuş başı doğranmış ete su katıp kaynamaya bırakalım ( ben dondurucudan çıkarttığım kuşbaşı doğranmış etten yaptım ) suyunu çeken ve iyice yumuşayan ete yağ katıp beş dakika kadar kavuruyoruzÜzerine soğan ekleyip rengi dönene kadar pişirelimArdından küp küp doğranmış olan domatesleri ekleyelimÜzerine salça, tuz, ve baharatları da ekleyip domatesler salça kıvamına gelene kadar pişirelim Afiyet olsun
*Kuşbaşı kesilmiş kuzu eti
*2 adet kuru soğan
*2 adet büyük boy domates
*5 adet çarliston biber
*1 yemek kaşığı biber salçası
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz ve su
*Dilediğiniz baharat çeşitleri ben karabiber ve kırmızı toz biber kullandım
*Not: kırmızı et çeşitlerine en çok yakışan baharatlardan biri karabiberdir
Kuzu Kavurma Tarifi Yapılışı Kuş başı doğranmış ete su katıp kaynamaya bırakalım ( ben dondurucudan çıkarttığım kuşbaşı doğranmış etten yaptım ) suyunu çeken ve iyice yumuşayan ete yağ katıp beş dakika kadar kavuruyoruzÜzerine soğan ekleyip rengi dönene kadar pişirelimArdından küp küp doğranmış olan domatesleri ekleyelimÜzerine salça, tuz, ve baharatları da ekleyip domatesler salça kıvamına gelene kadar pişirelim Afiyet olsun