Kuzu İncik Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet kuzu incik
- 8 adet arpacık soğan
- 8 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- 3 yemek kaşığı domates sosu (yazdan hazırlanmış)yoksa 2 domates de olur
- Tuz
- Karabiber
- Sıcak su yemeğin üstünü geçecek kadar
Kuzu İncik Tanımı Yapılışı
- Öncelikle işe düdüklü tenceremize tereyağı ve sıvı yağı alarak başlayalım.
- Akabinde incikleri mühürlenmek üzere tencereye alalım .
- Mühürlenen etlerin yanına soğan ve sarımsağı ek edelim.
- Sonrasında salçamızı da etin gelmediği bi kısımda salçamızı eritelim.
- Çiğ kokusu gitse kâfi.
- Akabinde domates sosu ek edelim.
- Sıcak suyunu da ek ettikten sonra karabiber ve tuzunu ekleyelim .
- Düdüklü tencere de 30 dk da hazır pişmeye alalım yarım saate.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.