
Kuzu İncik Haşlama Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kuzu incik
- 2 adet orta boy patates
- 2 adet havuç
- 4 diş sarımsak
- 2 adet defne yaprağı
- 1 adet soğan
- Tuz
- Tereyağı
Kuzu İncik Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bismillahirrahmanirrahim.
- Öncelikle iki adet kuzu inciği yıkayıp düdüklü tencereye alalım.
- Üzeri geçene kadar su koyup içerisine defne yaprağını ekleyip kapağını kapatalım ve kısık ateşte 1 saat 45 dk haşlayalım.
- Saat dolduktan sonra düdüklü tencerenin kapağını açıp içerisine patates havuç ve soğanı bi kaç parçaya bölüp ekleyelim.
- Tuzu ilave edelim tereyağını da ekledikten sonra tekrar kapağını kapatıp 10 dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım .
- Sıcak sıcak servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun ????.