
Kuzu Gerdan Haşlama Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet kuzu gerdan
- 5 adet tane karabiber
- 2 adet defne yaprağı (var ise)
- Etleri kapatacak kadar su
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 4 kısım maydanoz
- Tuz
- Yarım limonun suyu
- 1 yemek kaşığı un
- 1 silme çay kaşığı zerdeçal
Kuzu Gerdan Haşlama Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Ben düdüklü tencere de yaptım. Tencerede de yapabiliriz ancak pişirme mühleti uzun olur.
- Etleri düdüklü tencereye alalım.
- Tane karabiber ve defne yaprağını ekleyip suyunu ek ederek kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
- Patatesi elma dilimi formunda doğrayalım.
- Soğanı dörde bölelim.
- Havuçları uzun formda doğrayıp hazır edelim.
- Etler 20 dakikada haşlandı.
- Haşlanan etlere doğradığımız zerzevatları ekleyin.
- Düdüklüyü tekrar kapatıp kaynama sesinden sonra 5 dakika kâfi olacaktır sebzeler tam kıvamında pişmiş oluyor.
- Tekrar açalım tuzunu, zerdeçalı, limonun suyunu ekleyelim.
- Unu da az ölçü su ile kaşık yardımı ile özeyerek yemeğe ek edelim.
- Bir taşım kaynatıp altını kapatalım.
- İnce kıymış olduğumuz maydanozu üzerine serpelim yemeğimiz servise hazırdır afiyetle yiyelim. Denemeyi ve eklemeyi unutmayın arkadaşlar
).