
Kuzu Etli Patates Haşlama Tanımı İçin Materyaller
- 250 ve gram kemikli yağlı kuzu eti
- Etlerin üzerini çıkacak kadar su
- 3 tane patates
- 1 tam 1 yarım soğan
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 tatlı kaşığı tuz hem et haşlanırken hemde patatesi eklerken konacak.
- Et yağsızsa birazda yağ bırakabilirsiniz
Kuzu Etli Patates Haşlama Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yıkayıp tenceye koyduğumuz etlerimizin üzerine çıkacak kadar su ekleyelim.
- Ocağa alalım etler güzelce haşlanana kadar haşlayalım.
- Haşlanmaya başlayınca bir tatlı kaşığı tuz ekleyelim.
- Etler haşlanıp yumuşayınca ortada çıkarıp yumuşama derecesine bakın .
- Suyunu çekince orta büyüklükte doğradığımız patatesi soğanı ekleyelim.
- Tuzunu baharatını ekleyelim kaynamış sıcak suyunu ekleyelim.
- Üzerini çıkacak kadar su ekleyelim, orta ara karıştırıp patateslerde pişince ocaktan alıp servis edebilirsiniz ????????afiyet olsun????????.