iltasyazilim
FD Üye
Kuzu etli bahar türlüsü nasıl yapılır
Kuzu etli bahar türlüsü yapılışı
kuzu etli bahar türlüsü yapımı
Kuzu etli bahar türlüsü malzemeleri
500 gr kuzu kuşbaşı
4 soğan
300 gr bezelye
300 gr bakla
2 enginar
56 kiraz domates
2 taze sarımsak
2 çorba kaşığı un
1'er dere kaşığı kekik, karabiber
1 defne yaprağı
2 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Kuzu etli bahar türlüsü hazırlanışı
Kuzu etli bahar türlüsü: Bezelyeyi ayıklayın Enginarları temizleyip iri kocaman doğrayın ve kararmaması için limonlu suda bekletin Baklayı temizleyip ortadan ikiye bölün ve limonsu sudaki enginarlara ekleyin Taze sarımsakları temizleyip kıyın Soğanları soyup minik minik doğrayın
Margarini tencerede eritip soğan ve eti pembeleştirin Un, karabiber, kekik ve defne yaprağını ilave edip karıştırarak kavurun Bezelye ve baklayı ekleyin Üzerine sıcak suyu döküp kısık ateşte 20 dakika kapağı kapalı olarak pişirin Enginar, sarımsak ve kiraz domatesleri ekleyip tuzlu serpin ve sebzeler en ince ayrıntısına kadar yumuşayıncaya değin pişirin Sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun *
Kuzu etli bahar türlüsü yapılışı
kuzu etli bahar türlüsü yapımı
Kuzu etli bahar türlüsü malzemeleri
500 gr kuzu kuşbaşı
4 soğan
300 gr bezelye
300 gr bakla
2 enginar
56 kiraz domates
2 taze sarımsak
2 çorba kaşığı un
1'er dere kaşığı kekik, karabiber
1 defne yaprağı
2 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Kuzu etli bahar türlüsü hazırlanışı
Kuzu etli bahar türlüsü: Bezelyeyi ayıklayın Enginarları temizleyip iri kocaman doğrayın ve kararmaması için limonlu suda bekletin Baklayı temizleyip ortadan ikiye bölün ve limonsu sudaki enginarlara ekleyin Taze sarımsakları temizleyip kıyın Soğanları soyup minik minik doğrayın
Margarini tencerede eritip soğan ve eti pembeleştirin Un, karabiber, kekik ve defne yaprağını ilave edip karıştırarak kavurun Bezelye ve baklayı ekleyin Üzerine sıcak suyu döküp kısık ateşte 20 dakika kapağı kapalı olarak pişirin Enginar, sarımsak ve kiraz domatesleri ekleyip tuzlu serpin ve sebzeler en ince ayrıntısına kadar yumuşayıncaya değin pişirin Sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.