iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
12 Kuzu Böbreği (temizlenip ortadan ikiye bölünerek hazırianmış)
30 gr (2 çorba kaşığı) Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Orta Boy Soğan (ince doğranmış)
1 Çorba Kaşığı Hardal
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
14 Su Bardağı Kırmızı Şarap
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
14 Su Bardağı Konyak
125 gr (12 su bardağı) Krema
1 Çorba Kaşığı Taze Soğan (ince kıyılmış)
HAZIRLANIŞI
Oldukça kolay ve güzel bir yemek olan alevli kuzu böbreklerini haşlanmış patates ve taze fasulye ile servis edebilirsiniz
Büyük bir tavada, tereyağ ve zeytinyağı orta ateşte eritiniz Yağ kızınca, böbrekleri koyup 23 dakika, pembeleşmeye başlayıncaya kadar kızartınız Delikli kepçeyla böbrekleri bir tabağa alıp sıcak kalmalarını sağlayınız Tavadaki yağa soğanı ekleyip 56 dakika, pembeleşinceye kadar pişiriniz Böbrekleri yeniden tavaya koyarak hardal, un, tuz ve biberi ekleyiniz Ateşin altını açıp, sürekli karıştırarak 2 dakika pişiriniz
Ateşin altını kısarak, kırmızı şarap ve limon suyunu ekleyip sürekli karıştırarak, 56 dakika daha pişiriniz
Bu arada, bir tavada, konyağı hafif ateşte, iyice sıcak oluncaya kadar ısıtınız Konyağı böbreklerin üstüne döküp kibrit çakınız Alevler dininceye kadar tavayı hafif hafif sallayınız
Kremayı katıp iyice karıştırıp 12 dakika daha pişiriniz Tavayı ateşten alıp böbrekleri ısıtılmış bir servis tabağına aktarınız Taze soğanları serpip yemeğinizi servis ettiniz
12 Kuzu Böbreği (temizlenip ortadan ikiye bölünerek hazırianmış)
30 gr (2 çorba kaşığı) Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Orta Boy Soğan (ince doğranmış)
1 Çorba Kaşığı Hardal
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
14 Su Bardağı Kırmızı Şarap
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
14 Su Bardağı Konyak
125 gr (12 su bardağı) Krema
1 Çorba Kaşığı Taze Soğan (ince kıyılmış)
HAZIRLANIŞI
Oldukça kolay ve güzel bir yemek olan alevli kuzu böbreklerini haşlanmış patates ve taze fasulye ile servis edebilirsiniz
Büyük bir tavada, tereyağ ve zeytinyağı orta ateşte eritiniz Yağ kızınca, böbrekleri koyup 23 dakika, pembeleşmeye başlayıncaya kadar kızartınız Delikli kepçeyla böbrekleri bir tabağa alıp sıcak kalmalarını sağlayınız Tavadaki yağa soğanı ekleyip 56 dakika, pembeleşinceye kadar pişiriniz Böbrekleri yeniden tavaya koyarak hardal, un, tuz ve biberi ekleyiniz Ateşin altını açıp, sürekli karıştırarak 2 dakika pişiriniz
Ateşin altını kısarak, kırmızı şarap ve limon suyunu ekleyip sürekli karıştırarak, 56 dakika daha pişiriniz
Bu arada, bir tavada, konyağı hafif ateşte, iyice sıcak oluncaya kadar ısıtınız Konyağı böbreklerin üstüne döküp kibrit çakınız Alevler dininceye kadar tavayı hafif hafif sallayınız
Kremayı katıp iyice karıştırıp 12 dakika daha pişiriniz Tavayı ateşten alıp böbrekleri ısıtılmış bir servis tabağına aktarınız Taze soğanları serpip yemeğinizi servis ettiniz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.