iltasyazilim
FD Üye
Kuzu Balti Tarifi
Kuzu Balti pakistan
Kuzu Balti nasıl pişirilir
Kuzu Balti yapılışı
Kuzu Balti
Kuzu Balti malzemeleri
1 kg ayak göre kemiksiz kuzu eti 1,5 su bardağı kaynar su 3 çorba kaşığı balti masala ezmesi 2 çorba kaşığı ghee (posası gücenmiş tereyağı) ya da sıvıyağ 3 diş sarımsak 1 çorba kaşığı garam masala 1 büyük baş soğan 12 demet taze kişniş ya da 1 çorba kaşığı kişniş tohumu 1 su bardağı su
süs için:
taze kişniş yaprakları ya da maydanoz yaprakları
Yapılışı
Fırını 190 derecede kızdırın Eti 3 cmlik küpler halinde emin Işyeri girecek olan bir tencereye eti, su ve 1 çorba kaşığı balti masala ezmesi ile koyun Tencerenin kapağını kapatarak 3040 dakika dek fırında pişirin Dana sonra eti suyundan çıkarın ve et suyunu saklayın Soğanı soyup fazla ince olarak kıyın Sarmısakları soyup dövün Taze kişnişi yıkayıp kıyın Ghee'yi yani posası alınmış tereyağını veya sıvıyağı, balti tavaya ya da bir Wok'a koyup kızdırın İçine sarımsakları ve garam masalayı atıp 1 dakika çevirin, ateşi kısıp, kıyılmış soğanları ilave edin Birlikte karıştırarak, soğanlar sararıncaya dek kavurun Ateşi yükseltip kalan 2 çorba kaşığı balti masala ezmesini ve pişmiş kuzu etini ek edin Eti 5 dakika altınımsı kahverengi bir renk alıncaya kadar kızartın Ayırdığınız et suyunu yavaş yavaş ek edin Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 15 dakika hafif ateşte pişmeye bırakın
sonra kıyılmış taze kişnişi ve suyu pişen ete ekleyerek 15 dakika daha hafif ateşte yavaş yavaş kaynatın
Et piştiğinde yumuşak, sosu ise koyu ve yoğun olmalıdır Arzunuza tarafından tuz ve karabiber atıp taze kişniş yaprakları ile süsleyin Kuzu Balti'yi yanına haşlanmış pirinç Elma Chutney ve Nan ile servis yapın
Balti iki tarafı kulplu künk bir tavadır İki tarafı kulplu sahanı andırır fakat sahandan çok daha kalın ve ağırdır Isıyı dengelenmiş olarak yayar Eğer Balti'niz yahut altı kalın bakır bir tencere ya da tava kullanabilirsiniz *
Kuzu Balti pakistan
Kuzu Balti nasıl pişirilir
Kuzu Balti yapılışı
Kuzu Balti
Kuzu Balti malzemeleri
1 kg ayak göre kemiksiz kuzu eti 1,5 su bardağı kaynar su 3 çorba kaşığı balti masala ezmesi 2 çorba kaşığı ghee (posası gücenmiş tereyağı) ya da sıvıyağ 3 diş sarımsak 1 çorba kaşığı garam masala 1 büyük baş soğan 12 demet taze kişniş ya da 1 çorba kaşığı kişniş tohumu 1 su bardağı su
süs için:
taze kişniş yaprakları ya da maydanoz yaprakları
Yapılışı
Fırını 190 derecede kızdırın Eti 3 cmlik küpler halinde emin Işyeri girecek olan bir tencereye eti, su ve 1 çorba kaşığı balti masala ezmesi ile koyun Tencerenin kapağını kapatarak 3040 dakika dek fırında pişirin Dana sonra eti suyundan çıkarın ve et suyunu saklayın Soğanı soyup fazla ince olarak kıyın Sarmısakları soyup dövün Taze kişnişi yıkayıp kıyın Ghee'yi yani posası alınmış tereyağını veya sıvıyağı, balti tavaya ya da bir Wok'a koyup kızdırın İçine sarımsakları ve garam masalayı atıp 1 dakika çevirin, ateşi kısıp, kıyılmış soğanları ilave edin Birlikte karıştırarak, soğanlar sararıncaya dek kavurun Ateşi yükseltip kalan 2 çorba kaşığı balti masala ezmesini ve pişmiş kuzu etini ek edin Eti 5 dakika altınımsı kahverengi bir renk alıncaya kadar kızartın Ayırdığınız et suyunu yavaş yavaş ek edin Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 15 dakika hafif ateşte pişmeye bırakın
sonra kıyılmış taze kişnişi ve suyu pişen ete ekleyerek 15 dakika daha hafif ateşte yavaş yavaş kaynatın
Et piştiğinde yumuşak, sosu ise koyu ve yoğun olmalıdır Arzunuza tarafından tuz ve karabiber atıp taze kişniş yaprakları ile süsleyin Kuzu Balti'yi yanına haşlanmış pirinç Elma Chutney ve Nan ile servis yapın
Balti iki tarafı kulplu künk bir tavadır İki tarafı kulplu sahanı andırır fakat sahandan çok daha kalın ve ağırdır Isıyı dengelenmiş olarak yayar Eğer Balti'niz yahut altı kalın bakır bir tencere ya da tava kullanabilirsiniz *