Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuzu Balti Tarifi Resimli

Kuzu Balti Tarifi Resimli
0
89

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Kuzu Balti Tarifi
Kuzu Balti pakistan
Kuzu Balti nasıl pişirilir
Kuzu Balti yapılışı


Kuzu Balti

imageskuzubaltitarifiresimli5ad429e5711c9

Kuzu Balti malzemeleri

1 kg but tarafından kemiksiz kuzu eti 1,5 su bardağı kaynar su 3 corba kaşığı balti masala ezmesi 2 corba kaşığı ghee (posası alınmış tereyağı) veya sıvıyağ 3 diş sarımsak 1 corba kaşığı garam masala 1 buyuk baş soğan 12 demet taze kişniş veya 1 corba kaşığı kişniş tohumu 1 su bardağı su

sus icin:

taze kişniş yaprakları veya maydanoz yaprakları


Yapılışı
Fırını 190 derecede kızdırın Eti 3 cmlik kupler halinde kesin Firma girecek olan bir tencereye eti, su ve 1 corba kaşığı balti masala ezmesi ile koyun Tencerenin kapağını kapatarak 3040 dakika kadar fırında pişirin Dana sonra eti suyundan cıkarın ve et suyunu saklayın Soğanı soyup cok ince olarak kıyın Sarmısakları soyup dovun Taze kişnişi yıkayıp kıyın Ghee'yi yani posası alınmış tereyağını veya sıvıyağı, balti tavaya veya bir Wok'a koyup kızdırın İcine sarımsakları ve garam masalayı atıp 1 dakika cevirin, ateşi kısıp, kıyılmış soğanları ilave edin Birlikte karıştırarak, soğanlar sararıncaya kadar kavurun Ateşi yukseltip kalan 2 corba kaşığı balti masala ezmesini ve pişmiş kuzu etini ilave edin Eti 5 dakika altınımsı kahverengi bir renk alıncaya kadar kızartın Ayırdığınız et suyunu yavaş yavaş ilave edin Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 15 dakika hafif ateşte pişmeye bırakın

Daha sonra kıyılmış taze kişnişi ve suyu pişen ete ekleyerek 15 dakika daha hafif ateşte yavaş yavaş kaynatın

Et piştiğinde yumuşak, sosu ise koyu ve yoğun olmalıdır Arzunuza gore tuz ve karabiber atıp taze kişniş yaprakları ile susleyin Kuzu Balti'yi yanında haşlanmış pirinc Elma Chutney ve Nan ile servis yapın

Balti iki tarafı kulplu kunk bir tavadır İki tarafı kulplu sahanı andırır ama sahandan cok daha kalın ve ağırdır Isıyı dengeli olarak yayar Eğer Balti'niz yoksa altı kalın bakır bir tencere veya tava kullanabilirsiniz
 
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt