bilgisayarci
FD Üye
Kuymak Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı mısır unu
- 2 su bardak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Çeçil peyniri
Kuymak Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bir tavaya tereyağımızı alıyoruz ve eritiyoruz.
- Daha sonra mısır unumuzu ekliyoruz üç dakika kavuruyoruz.
- Daha sonra 2 bardak ılık suyumuzu yavaş yavaş ekliyoruz tahta kaşıkla yahut silikon spatula ile karıştırıyoruz 5 dakika da bu formda karıştırıyoruz.
- İnce ince ayırdığımız çeçil peynirini ekliyoruz güzelce karıştırıyoruz kuymağın yağını vermesini bekliyoruz. Yağ çıkınca altını kapatıp servis yapabilirsiniz ???? Afiyet olsun şimdiden ????