Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kuymak (Mıhlama)

Kuymak (Mıhlama)
0
83

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
kuymak-mihlama.jpg

Kuymak (Mıhlama) Tanımı İçin Gereçler

  • 2 yemek kaşığı tereyağ (margarin)
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı küp küp doğranmış kaşar peyniri(herhangi eriyen peynir de olur)
  • 1 çay kaşığı tuz′

Kuymak (Mıhlama) Tanımı Yapılışı

  1. Tavaya yağımızı ve mısır unumuzu alıyoruz düzgünce rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  2. Daha sonra yavaş yavaş suyumuzu ekleyip bir yandan da karıştırıyoruz.
  3. Uygunca suyumuz salınca peynirimizi ekliyoruz karıştırmıyoruz.
  4. Bu esnada tuzumuzu da ekliyelim.
  5. Kendi haline bırakıyoruz ,peynirimizi büsbütün eriyince karıştırıyoruz .
  6. Yemeğe hazır hale geliyor afiyet olsun ????.
 
858,500Konular
982,399Mesajlar
32,983Kullanıcılar
bkalkan68Son üye
Üst Alt