Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kütür kütür lezzet: karpuz

Kütür kütür lezzet: karpuz
0
123

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
117411.jpg
117411.jpg
Yaz günlerinin vazgeçilmezi, sert kabuğunun içine saklanmış kaynak: karpuz! Soğuk soğuk ne düzgün gelir :) İçerdiği A, C vitaminleri, demir, magnezyum, kalsiyum, fosfor, potasyum, bakır, manganez mineralleri ve antioksidanlar sayesinde birçok illetten korur bizi.

- Al rengini veren likopenden varlıklı olması ile nadide besinlerden olan karpuz, mide, bağırsak hareketlerini düzenlemesinden kimi kanser çeşitlerine, kalp damar rahatlıklarından nörolojik problemlere kadar çeşitli birçok illeti önleyici tesire sahiptirler.

- Böbrek sıhhatini korur, tansiyonu istikrarlar. Gözleri kuvvetlendirir, bağırsak kanserini önler. İdrar söktürür, afrodizyak tesiri vardır.

- Antioksidan C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendirir, cildi güneşin zararlı ışınlarına karşı korur.

- % 90’ının su olması ile çok terleme sonrası kaybedilen mineralleri bölgesine koymak, kas yorgunluğunu ve ağrıları dindirmek için karpuz/karpuz suyu kendinize gelmenizi sağlar.

- Mevsiminde tertipli tüketilmeye devam edildiğinde berbat kolesterolü düşürdüğü buna bağlı olarak kalp sıhhatini güzelleştirdiği görülmüştür.

- Az kalorili lakin şekeri yüksek meyvelerden olması ile porsiyon denetimi dahilinde kilo verme periyodunda lezzetli bir seçenek olabilir.

-> Yararlı olması sınırsız tüketilebileceği mealine gelmez. Bir porsiyonu (1 ince-normal dilim, 200 gram) yaklaşık 60 kaloridir. Kesinlikle mevsiminde tüketilmelidir. Yararlarının ziyade olması ziyade tüketmeyi değil, ehliyetli lakin tertipli tüketmeyi gerektirir. ;)
search

 

Similar threads

En sevilen bahar meyvelerinden biri olan yeşil erik, iştah kabartan lezzeti yanında sıhhatimizi olumlu etkiliyor. - Besin lifi bakımından güçlü olan yeşil erik, sindirim sisteminin çalışmasını düzenleyerek kabızlık ve hazımsızlık üzere meselelerine âlâ gelir. - Bağışıklık sistemini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
134
Meyveler, vücut için gerekli karbonhidrat, vitamin ve mineralleri içeren kıymetli bir besin öbeğidir. Yaz ayları meyveler açısından çok çeşitlidir. Velev ana öğünde velev ara öğünlerde kullanılacak yaz meyveleri pek çok illete karşı da gözetici olur. Yaz meyveleri yaşlanmadan, kansere, sindirim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
153
Çağla Kayısı, badem, erik üzere meyvelerin olgunlaşmamış haline çağla denir. Bahar birinci günlerinde kısa bir müddet tüketilebilmektedir. Ekşi bir tadı vardır. Yüksek lifli oluşlu ile glisemik indeksi (kan şekerini yükseltme hızı) düşüktür. Bağırsakları çalıştırır. Kalorisi düşüktür. Kilo...
Cevaplar
0
Görüntüleme
159
Yaz mevsiminde havalar ısınınca beslenme ve uyku düzeni de değişmektedir. Aklımıza gelen soru da yaz aylarında nasıl beslenmelidir. Çünkü yaz aylarında sıcakların da etkisi ile yemek pişirmek tam bir işkence haline gelebiliyor. Sıcak havalarda beslenme ve iştah çoğunlukla olumsuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
210
Kalsiyum, magnezyum, potasyum, demir, sodyum, kükürt, fosfor mineralleri ve A, C, B gurubu vitaminleri içererek besleyici tesirde bulunur. Bu nedenle bilhassa Ramazan ayında oruç tutanların tüketebileceği birinci besindir. Ödem attırır. Sindirim meseleleri, gaz, kabızlık durumunda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
121
858,500Konular
982,380Mesajlar
32,976Kullanıcılar
arktristSon üye
Üst Alt