bilgisayarci
FD Üye
Kütük Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 büyük yumurta (oda sıcaklığında)
- 2/3 su bardağı şeker (125 gr)
- 4 yemek kaşığı tereyağ (60 gr)
- Yarım su bardağı un (50 gr)
- 1/4 (çeyrek) su bardağı kakao (30 gr)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı nescafe (isteğe bağlı) bir yemek kaşığı sıcak suda eritilip koyulabilir)
- 2 poşet krem şanti
- 1,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı labne (damak tadına göre ayarlanabilir)
- 100 gram krema
- 90 gram bitter çikolata
Kütük Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Fırın 175 derecede çalıştırılır.
- Kuru malzemeler bir kapta harmanlanır. (un, kakao, kabartma tozu, vanilya, tuz).
- Tereyağ eritilip kenarda bekletilir.
- Yumurta sarıları ve beyazları karışmayacak şekilde ayrılır.
- Beyazları şekerin yarısıyla 6-7 dakika hızlı şekilde çırpılır.
- Sonra sarıları başka bir kapta kalan şekerle 3-4 dakika çırpılır.
- Tereyağ yumurta sarısı olan karışıma eklenir. (kahve de eklenebilir) karıştırılır.
- Sonra kuru malzemeler de elenerek eklenip sadece karışana kadar çırpılır.
- En son yumurta akları 2 3 seferde eklenir.
- Alttan üste doğru spatulayla karıştırılır.
- Tek renk alınca yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülür.
- 8-10 dakika pişirilir.
- Kürdanla kontrol edebilirsiniz temizse tamamdır. Çok pişirmeyin kırılabilir.
- Üzerine yağlı kağıt koyulup kırmadan hızlıca ters çevrilip tezgaha koyulur.
- Yavaşça pişerken kullanılan kağıt çıkarılır. Alttaki kağıtla beraber soğumadan rulo şeklinde sarılır.
- Krema:Arası için koyulacak malzeme hazırlanır. Ben iki paket krem şantiyi çırpıp 1 kaşık labne ekledim tekrar çırptım.
- Siz dilerseniz pastacı kreması ya da krema-pudra şekeri kullanabilirsiniz. (200 gram kremayı 45 gram pudra şekeri ve 1 çay kaşığı vanilinle çırpın. Dolapta soğutun).
- Ganaj:Krema kaynama derecesine getirilip kapatılır çikolatalar eklenir.
- Eriyene kadar karıştırılır.
- Üzeri streçlenip dolaba kaldırılır.
- Soğuyunca rengi açılana kadar çırpılır.
- Gerekirse çok az süt ekleyebilirsiniz.
- Kapatılan rulo geri açılır ve içine kremadan koyulup spatulayla eşit bir şekilde yayılır.
- Sıkı bir şekilde sarılır.
- Pastanın bir kısmı kesilir.
- Kesik kısmı dışarıya bakacak şekilde kenara yapıştırılır.
- Üzerine ganaj sürülüp çatalla kütük şekli verilir.
- Soğuyunca süsleyip servis edebilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.