teknolojiuzmani
FD Üye

Kütük Pasta (Yule Log /Swiss Rool) Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için:
- ️50 gram un +50 gram kakao ( sade yapılacaksa 100 gram un)
- ️85 gram şeker
- ️5 yumurtanın sarısı
- ️4 yumurtanın beyazı
- ️90 gram su
- ️2 çorba kaşığı sıvı yağ
- ️1 çay kaşığı kabartma tozu
- ️1 / 4 çay kaşığı tuz
- 370 ml süt
- 25 gram tereyağ
- 3 yumurta sarısı
- 80 gram şeker
- 20 gr un
- 25 gram mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 200 ml sıvı krema
- 225 gr bitter çikolata
- 30 gr tereyağ
Kütük Pasta (Yule Log /Swiss Rool) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle mutfak tartınızı çıkartın. Ganaj ve iç kremayı bir gün önceden yapıyoruz.
- Ganaj için sos tenceresine krema ve tereyağ konur. Kaynatmadan sadece eritilir. Eriyince altı kapanır çikolatalar içine kırılıp karıştırılarak eritilir. Ilıyınca streçlenip bir gece oda sıcaklığında bekletilir( dolaba koymayın!).
- İç krema için süt ve tereyağ ocakta tereyağ eriyene kadar ısıtılır, asla kaynatmıyoruz.
- Yumurtalar ve şeker 4 dk çırpılır. Un, nişasta ve vanilyada eklenip çırpılır. Sütlü karışım ılıtılır. Sütlü karışımdan bir kepçe yumurtası karışıma eklenip çırpılır.
- Daha sonra yumurtalı karışım sütlü karışıma eklenip çırpılır. Soğumaya bırakılır.
- Soğuyunca miksekle çırpılıp streç film kremanın üstüne değecek şekilde yerleştirilip buz dolabında en az 1 saat dinlendirilir.
- Not bu ölçüyle 500 gram krema olur.
- Pandispanya için yumurta beyazları, tuz ile çırpılır. Şeker eklenip kabarana kadar iyice çırpılır, sarıları ayrı bir kapta su ve sıvı çağ ile çırpılır.
- Kabaran yumurta beyazları spatula ile sarılara eklenir ve havalandırılarak karıştırılır. Ve kuru malzemeler de eklenip yağlı kağıt serili ve yağlanmış yağlı kağıda dökülüp 180 derecede 12 dakika kontrollü pişirilir.
- Fırından çıkan pandispanyanın üstüne yeni yağlı kağıt serilip çevrilir piştiği kağıt dikkatle çıkartılır.
- İlk sıcağı ile sarılır ve açılır 10 dk beklenir harı çıkınca iç krema sürülüp sarılır. Soğuyunca verev kesilip ganaj ile yapıştırılır. Yanları kesilir.
- Üstü ganaj ile kaplanıp çatal ile kütük şekti verilir. İstenilen şekilde süslenir dolapta 1 saat bekletildikten sonra afiyetle yenir????.
Kütük Pasta (Yule Log /Swiss Rool) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı