Kutlama Pastası (Havuçlu Keki Ve Kreması İle Nefis Bir Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 3 adet havuç (orta boy)
- 1+1/4 (çeyrek) su bardağı toz şeker
- 225 ml sıvı yağ
- 100 ml süt
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz (küçük parçalar şeklinde)
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 çay kaşığı tarçın
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz
- 270 gram un
- 150 gram tereyağ (oda sıcaklığında yumuşak, küp küp doğranmış)
- 350 gram taze peynir (içim veya pınar’ın taze peynirini kullanın. Ben içim’inkini kullandım)
- 2 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilin
Kutlama Pastası (Havuçlu Keki Ve Kreması İle Nefis Bir Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Doğum günleri veya özel günlerde yapabileceğiniz çok lezzetli bir pasta ????.
- İlk olarak fırını 175°de, alt üst ayarda çalıştırmaya başlayın.
- Uygun bir kaba elenmiş un, kabartma tozu, vanilin, tarçın ve tuzu alarak kuru malzemeleri güzelce harmanlayın.
- Ayrı bir kaba toz şeker, sıvı yağ ve sütü alarak çırpma teli ile karıştırın. Yumurtaları birer birer ekleyerek iyice karışana kadar çırpın.
- Ardından kuru malzemelerin yarısını sıvılara ekleyerek spatula ile karıştırın. Diğer yarısını da ekleyip karıştırmaya devam edin. Havuç ve dövülmüş cevizi ekleyerek iyice karıştırın.
- Kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt yerleştirin. Benim kalıbım 24 cm’di. 4 katlı olacağı için hazırladığımız kek harcının yarısını dökerek pişirin. O piştikten sonra soğumaya bırakın.
- Kalan yarısını tekrar kek kalıbına dökerek kontrollü bir şekilde pişirin. Soğumaya bırakın.
- Peynirli frosting için bir kapta küp küp doğranmış yumuşak tereyağı ile taze peyniri 5 dakika kadar mikser ile çırpın.
- Tereyağ iyice çırpılmalı ki pütürlü kalmasın. Elenmiş pudra şekeri ve vanilini yavaş yavaş ekleyerek, kıvam alana kadar çırpmaya devam edin.
- Soğuyan kekleri ortadan keserek her katın arasına kremadan sürün ve üst üste dizin. Kremanın kalanı ile pastanın dışını kaplayın. Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
- Bir gece buzdolabında bekletirseniz çok daha lezzetli olur. Pastadan 16 dilim elde ettik.
Kutlama Pastası (Havuçlu Keki Ve Kreması İle Nefis Bir Tarif) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı