Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kütahya’dan Çıtır Çıtır Bir Lezzet Tosunum

Kütahya’dan Çıtır Çıtır Bir Lezzet Tosunum

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
kutahyadan-citir-citir-bir-lezzet-tosunum.jpg

Kütahya'dan Çıtır Çıtır Bir Lezzet Tosunum Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram orta yağlı kıyma ( haşlanmış yeşil mercimek veya haşlanmış patatesle de yapabilirsiniz )
  • 200 gram kadar haşhaş ezmesi
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı (haşhaşı açmak için kullanacağız,arzunuza göre artırabilirsiniz)
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 4 adet hazır yufka

Kütahya'dan Çıtır Çıtır Bir Lezzet Tosunum Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yapışmaz bir tavada kıyma suyunu salıp çekene kadar orta ateşte kavrulur.
  2. Suyunu çekince tuz eklenir biraz daha kavrulup kapatılır (içine yağ koymuyoruz).
  3. Başka bir tarafta bir kase haşhaş ezmesi boşaltılır ayçiçek yağı yardımıyla eze eze sıvı bir kıvam sağlanır.
  4. Yufkalar 8 adet üçgen parçaya bölünür her bir yufkanın içine fırça yardımıyla haşhaş ezmesi sürülür (ince bir tabaka halinde).
  5. Kavrulmuş kıyma konularak sigara böreği şeklinde sarılır.
  6. Bütün sarma işlemi bittiğinde kalan haşhaş ezmesi ruloların üzerine sürülür.
  7. Önceden ısınmış 170 derecelik fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirilir (çok kızarınca olmuyor)
  8. Çıkardıktan sonra kesinlikle üzerini kapatmıyoruz (çıtırlığını kaybetmiyor böylece).
  9. Ilıyınca servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Kütahya'dan Çıtır Çıtır Bir Lezzet Tosunum Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,787Mesajlar
33,074Kullanıcılar
carpediem2Son üye
Üst Alt