elektronikci
FD Üye
Kütahya'dan Çıtır Çıtır Bir Lezzet Tosunum Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram orta yağlı kıyma ( haşlanmış yeşil mercimek veya haşlanmış patatesle de yapabilirsiniz )
- 200 gram kadar haşhaş ezmesi
- 1 su bardağı ayçiçek yağı (haşhaşı açmak için kullanacağız,arzunuza göre artırabilirsiniz)
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 4 adet hazır yufka
Kütahya'dan Çıtır Çıtır Bir Lezzet Tosunum Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yapışmaz bir tavada kıyma suyunu salıp çekene kadar orta ateşte kavrulur.
- Suyunu çekince tuz eklenir biraz daha kavrulup kapatılır (içine yağ koymuyoruz).
- Başka bir tarafta bir kase haşhaş ezmesi boşaltılır ayçiçek yağı yardımıyla eze eze sıvı bir kıvam sağlanır.
- Yufkalar 8 adet üçgen parçaya bölünür her bir yufkanın içine fırça yardımıyla haşhaş ezmesi sürülür (ince bir tabaka halinde).
- Kavrulmuş kıyma konularak sigara böreği şeklinde sarılır.
- Bütün sarma işlemi bittiğinde kalan haşhaş ezmesi ruloların üzerine sürülür.
- Önceden ısınmış 170 derecelik fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirilir (çok kızarınca olmuyor)
- Çıkardıktan sonra kesinlikle üzerini kapatmıyoruz (çıtırlığını kaybetmiyor böylece).
- Ilıyınca servis yapabilirsiniz.
Kütahya'dan Çıtır Çıtır Bir Lezzet Tosunum Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.