Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuskus pilavı tarifi: Kuskus pilavı nasıl yapılır?

Kuskus pilavı tarifi: Kuskus pilavı nasıl yapılır?
0
38

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
kuskus_pilavi_tarifi_kuskus_pilavi_nasil_yapilir_1605171863_5019.jpg

Boncuk taneleriyle çocukların da en sevdiği hamur işi olan kuskusun makarnadan farklı bir yapımı ve süreçleri vardır. Daha uzun sürede pişer ve tadı daha güçlüdür. Tadı damaklarda iz bırakan kuskus makarnasından pilav yapmaya ne dersiniz? İşte kuskus pilavı tarifi:

Kuskus, aslında tıpkı mantı gibi kendine münhasır bir hamur işi. Arapça’da kırpık hamur anlamına gelen ‘kaşkaşa’ kelimesinden türediği düşünülen kuskusun tadı makarna kategorisinde sevilir ama ismi birçoğumuz için farklı geliyor. Dünyada iki yemeğe kuskus deniyor. Biri Kuzey Afrika’dan yayılan Magreb kuskusu, diğeriyse Türk ve İtalyan işi olanı. Her ikisi de birbirlerinden farklı. Magreb kuskusu, Avrupa’da Fas ve Cezayir’in uzun yıllar Fransız sömürgesinde kalmış olması sebebiyle daha tanınmış. Diğerinin çok da bilinmemesinin zaman alan yapımı. Bu yüzden bölgesel olarak tüketilmekte. İtalya’da bile bir tek Sicilya’da yeniyor. Bizdeki köy kuskuslarının tadı olağanüstü. Akşam yemeğine özel misafirleriniz davetli olduğunda ya da kalabalık sofralar için yemek hazırlamanız gerektiğinde kuskus pilavını deneyebilirsiniz. Sadece tek bir yemek hazırlayarak sofradaki herkesi doyuracağınızın garantisi burada.

KUSKUS PİLAVI TARİFİ:

MALZEMELER

1 paket kuskus
4 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet küp doğranmış
kırmızı biber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3'er dal fesleğen ve nane
Tuz, karabiber

z5iLg_1605171912_0988.JPG

YAPILIŞI

Kuskusu tencereye alıp, sıcak su, tuz, karabiber ve 1 çorba kaşığı tereyağı ilave edin.

5-6 dakika haşlayıp, süzün. Ayrı bir yerde kırmızı biberi, zeytinyağı ve kalan tereyağında 3 dakika soteleyin.

Daha sonra kuskusa ilave edip karıştırın. Kıyılmış fesleğen ve naneyi ekleyip, harmanlayın.

Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun...


 
858,505Konular
982,755Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt