teknolojiuzmani
FD Üye

Kuşbaşılı Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta
- 1 kuru maya
- 2 kesme şeker ( Maya için)
- 5 -6 su bardağı un
- Yarım kilo dana et
- 3 adet biber
- 1 domates
- 1 yemek kaşığı da az salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı vita yağı yada tereyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı isot
- Tuz
Kuşbaşılı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Başta hamurumuzu yapıyoruz mayayı kesme şekerimizi ve biraz suyla kabartıyoruz.
- Yumurtamızı, ılık sütümüzü, suyumuzu yağımızı bir kaba alıp karıştırıyoruz.
- Mayayı üzerine bırakıp tuzumuzu unla ekliyoruz ve yoğurup yarım saat dinlendiriyoruz.
- Kuşbaşı etimizi biberimizi domatesimizi doğrayıp üstüne salçamızı ve baharatları ekliyoruz.
- Son olarak yağlarınızı karıştırıp ekliyoruz.
- Dinlenen hamurumuzu dan bir parça koparıp merdane yardımıyla incecik açıyoruz malzememizi sürüp etrafını bir parmak kıvratıp pide şekline getiriyoruz.
- Fırında 200 derece de pişiriyoruz çıkınca etrafını yağlayabilirsiniz.Şimdiden afiyet olsun.