Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
kusbasili-pide.jpg

Kuşbaşılı Pide Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 1 kuru maya
  • 2 kesme şeker ( Maya için)
  • 5 -6 su bardağı un
İç malzemesi için
  • Yarım kilo dana et
  • 3 adet biber
  • 1 domates
  • 1 yemek kaşığı da az salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı vita yağı yada tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı isot
  • Tuz

Kuşbaşılı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Başta hamurumuzu yapıyoruz mayayı kesme şekerimizi ve biraz suyla kabartıyoruz.
  2. Yumurtamızı, ılık sütümüzü, suyumuzu yağımızı bir kaba alıp karıştırıyoruz.
  3. Mayayı üzerine bırakıp tuzumuzu unla ekliyoruz ve yoğurup yarım saat dinlendiriyoruz.
  4. Kuşbaşı etimizi biberimizi domatesimizi doğrayıp üstüne salçamızı ve baharatları ekliyoruz.
  5. Son olarak yağlarınızı karıştırıp ekliyoruz.
  6. Dinlenen hamurumuzu dan bir parça koparıp merdane yardımıyla incecik açıyoruz malzememizi sürüp etrafını bir parmak kıvratıp pide şekline getiriyoruz.
  7. Fırında 200 derece de pişiriyoruz çıkınca etrafını yağlayabilirsiniz.Şimdiden afiyet olsun.
Kuşbaşılı Pide Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,692Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt