iltasyazilim
FD Üye
Kuşbaşılı Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet patlıcan
*200 gram kuşbaşı et
*2 adet domates ya da 56 kaşık konserve domates
*1 adet soğan
*45 diş sarımsak
*12 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Kızartma yağı
*Tuz
*Pulbiber
Kuşbaşılı Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı Merhabalar ?? Annemin mükemmel patlıcan musakka tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum Yapımı kolay ve çok lezzetli bir yemektir Şimdi size hazırlanışını anlatayım
1
*Üstü için, patatesleri alacalı şekilde soyup, küp küp doğrayın
*Derin bir kapta suda beklemeye alın (acı suyu çıksın diye)
*Soğanı, domatesleri ve sarımsakları yemeklik doğrayın
*Kuşbaşı etleri küçük küçük doğrayın
*Tavada zeytinyağıyla beraber soğanı ve sarımsağı kavurun
*Doğradığınız kuşbaşı etleri tavaya ekleyin
*Et piştikten sonra dometesi ve salçayı katıp karıştırın
*2 su bardağı sıcak su ekleyip tuzunu ve pulbiberi atıp pişirin
*Altı için, patlıcanları süzgece alın ve tuzlayın
*Kızgın yağda kızartın, tencereye alın
*Kızarttığınız patlıcanların üstüne etli harcınızı döküp, iyice yayın Kapağını kapatın ve 20 dk pişirin
*Yapanlara afiyet olsun, deneyeceklere de kolay gelsin ??
*4 adet patlıcan
*200 gram kuşbaşı et
*2 adet domates ya da 56 kaşık konserve domates
*1 adet soğan
*45 diş sarımsak
*12 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Kızartma yağı
*Tuz
*Pulbiber
Kuşbaşılı Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı Merhabalar ?? Annemin mükemmel patlıcan musakka tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum Yapımı kolay ve çok lezzetli bir yemektir Şimdi size hazırlanışını anlatayım
1
*Üstü için, patatesleri alacalı şekilde soyup, küp küp doğrayın
*Derin bir kapta suda beklemeye alın (acı suyu çıksın diye)
*Soğanı, domatesleri ve sarımsakları yemeklik doğrayın
*Kuşbaşı etleri küçük küçük doğrayın
*Tavada zeytinyağıyla beraber soğanı ve sarımsağı kavurun
*Doğradığınız kuşbaşı etleri tavaya ekleyin
*Et piştikten sonra dometesi ve salçayı katıp karıştırın
*2 su bardağı sıcak su ekleyip tuzunu ve pulbiberi atıp pişirin
*Altı için, patlıcanları süzgece alın ve tuzlayın
*Kızgın yağda kızartın, tencereye alın
*Kızarttığınız patlıcanların üstüne etli harcınızı döküp, iyice yayın Kapağını kapatın ve 20 dk pişirin
*Yapanlara afiyet olsun, deneyeceklere de kolay gelsin ??
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.