
Kuşbaşılı Kaşarlı Tombik Ekmek Tanımı İçin Gereçler
Hamur için:
- 4-5 bardak un
- 0.5 paket kuru maya
- 1 su bardağı ilik su
- 1 su bardağı ilik sut
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 200 gram kuşbaşı et
- 1 adet yeşil koy biberi
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 büyük kuru soğan
- 1 büyük diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 kase rendelenmiş kaşar
Kuşbaşılı Kaşarlı Tombik Ekmek Tanımı Yapılışı
- Sut, su, yağı geniş ve derin bir kapta karıştırıyoruz, masayı ekliyoruz.
- Tuz ve şekeri ekliyoruz, unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
- Üzerini strec ile kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.
- Hamur dinlenirken kuşbaşı etleri olabildiğince küçültüp tavaya alıyoruz.
- Sulandıktan ve rengi değiştikten sonra ince kıyılmış soğan ve ezilmiş sarımsağı ekliyoruz.
- Kısık ateşte pişmeye devam ettiriyoruz.
- Pişmeye yakın domates ve biberi ekliyoruz.
- Baharatlarımız ve salçayı ekleyerek pişiriyoruz, kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.
- Kabaran hamurumuzu domates büyüklüğünde bezeler yapıyoruz.
- Bardak altı büyüklüğünde açıyoruz.
- Kenarlarını pizza kenarı üzere kalın tutuyoruz.
- İç harcı ekleyerek kenarlarına yumurta sarısını sürüyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 200 derece fırına veriyoruz.
- Kızarana kadar pişiriyoruz.
- Kızardıktan sonra rendelenmiş kaşarı üzerine kapatıyoruz.
- Hafif eritene kadar bekletiyoruz.
- Yumuşacık hamurun üzerinde kuşbaşı ete duyuyoruz.