Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuşbaşılı Kaşarlı Tombik Ekmek

Kuşbaşılı Kaşarlı Tombik Ekmek
0
32

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kusbasili-kasarli-tombik-ekmek-1.jpg

Kuşbaşılı Kaşarlı Tombik Ekmek Tanımı İçin Gereçler


Hamur için:
  • 4-5 bardak un
  • 0.5 paket kuru maya
  • 1 su bardağı ilik su
  • 1 su bardağı ilik sut
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
İç harcı için:
  • 200 gram kuşbaşı et
  • 1 adet yeşil koy biberi
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı  sıvıyağ
  • 2 büyük kuru soğan
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 kase rendelenmiş kaşar

Kuşbaşılı Kaşarlı Tombik Ekmek Tanımı Yapılışı

  1. Sut, su, yağı geniş ve derin bir kapta karıştırıyoruz, masayı ekliyoruz.
  2. Tuz ve şekeri ekliyoruz, unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
  3. Üzerini strec ile kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.
  4. Hamur dinlenirken kuşbaşı etleri olabildiğince küçültüp tavaya alıyoruz.
  5. Sulandıktan ve rengi değiştikten sonra ince kıyılmış soğan ve ezilmiş sarımsağı ekliyoruz.
  6. Kısık ateşte pişmeye devam ettiriyoruz.
  7. Pişmeye yakın domates ve biberi ekliyoruz.
  8. Baharatlarımız ve salçayı ekleyerek pişiriyoruz, kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.
  9. Kabaran hamurumuzu domates büyüklüğünde bezeler yapıyoruz.
  10. Bardak altı büyüklüğünde açıyoruz.
  11. Kenarlarını pizza kenarı üzere kalın tutuyoruz.
  12. İç harcı ekleyerek kenarlarına yumurta sarısını sürüyoruz.
  13. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırına veriyoruz.
  14. Kızarana kadar pişiriyoruz.
  15. Kızardıktan sonra rendelenmiş kaşarı üzerine kapatıyoruz.
  16. Hafif eritene kadar bekletiyoruz.
  17. Yumuşacık hamurun üzerinde kuşbaşı ete duyuyoruz.
 
858,505Konular
982,657Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt