Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuşbaşılı Kabak Sandal

Kuşbaşılı Kabak Sandal
0
22

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kus-basili-kabak-sandal.jpg

Kuşbaşılı Kabak Sandal Tanımı İçin Materyaller

  • Kişi sayısına nazaran taze kabak
  • 1,5 kg kuşbaşı
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Sıvı yağ, tereyağ
  • Tuz ,kara biber ,pul biber
  • 3 adet çarliston
Biber salçalı sos için;
  • 1 yemek kaşığı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
Üzeri için;
  • Rendelenmiş kaşar

Kuşbaşılı Kabak Sandal Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kabakları alacalı soyalım ve ortadan ikiye keselim.
  2. Kaynayan suya atıp 10 dakika pişirelim .
  3. Pişen kabakları sudan çıkarıp soğuması için biraz bekleyip içini kaşıkla çıkaralım.
  4. Kuşbaşı etini düdüklüde hoş pişirelim.
  5. 1 çay bardağı suyla o pişerken biz öbür materyalleri yağları tavaya alıp soğan,biber, sarımsakları kavurup üzerine salça ve baharatları da ekleyerek biraz daha kavuralım.
  6. Düdüklüden pişen eti suyunu süzüp karışıma ek edilip onunla birlikte biraz kavuralım.
  7. Kabakların içerisine koyup fırın tepsisine yerleştirelim.
  8. Üzerine rendelenmiş kaşırı koyup birazcık suyla salçalı sos yapıp kabakların üzerine gezdirelim .
  9. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirelim afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,768Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt